چکیده: (1518 مشاهده)
مقدمه: بهزیستی به مفهوم کلان آن میتواند نتیجه تلاشهای ملی یک جامعه باشد که با سیاستگذاری و اجرای برنامههای اجتماعی و اقتصادی حاصل میشود. پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل حکمرانی بهزیستی انجام شد.
روش: پژوهش حاضر بهصورت آمیخته (کیفی-کمی) و از نوع اکتشافی انجام شد. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی، خبرگان وزارت رفاه و تأمین اجتماعی و سازمان بهزیستی کشور بود. در بخش کمی، بر اساس فرمول کوکران از بین 600 نفر، تعداد 386 نفر به روش تصادفی طبقهای انتخاب شد. در بخش کیفی از مصاحبه نیمهساختاریافته و در بخش کمی از پرسشنامه محققساخته استفاده شد. برای بررسی روایی پرسشنامه در بخش کیفی از تکنیک درگیری طولانیمدت استفاده شد. در بخش کمی پژوهش، روایی پرسشنامه به صورت صوری و سازهای و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بررسی شد. اطلاعات بهدستآمده در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون و نرمافزار MAXQDA و در بخش کمی از مدل معادلات ساختاری و نرمافزار Smart PLS 2 استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد مدل حکمرانی از 109 کد باز، 20 کد محوری و 5 کد گزینشی تحت عنوان عوامل فرهنگی/ اجتماعی، اقتصادی، سیاسی/ امنیتی، سلامت عمومی و عوامل حاکمیتی تشکیل شده است.
بحث: اعمال حکمرانی بهزیستی در کشور تحت تأثیر عوامل فرهنگی/ اجتماعی، اقتصادی، سیاسی/ امنیتی، سلامت عمومی و عوامل حاکمیتی هستند؛ بنابراین، بهمنظور ارائه حکمرانی بهزیستی کشور، متولیان رفاه عمومی کشور عوامل احصاشده را مدنظر قرار دهند.
شمارهی مقاله: 1
نوع مطالعه:
اصیل |
موضوع مقاله:
بهزیستی دریافت: 1401/11/24 | پذیرش: 1402/11/4 | انتشار: 1403/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول