دوره 24، شماره 93 - ( 4-1403 )                   جلد 24 شماره 93 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

kafian N, rajabi farjad H, tootian isfahani S. (2024). Designing a rehabilitation governance model in the country. refahj. 24(93),
کافیان نرگس، رجبی فرجاد حاجیه، طوطیان اصفهانی صدیقه. طراحی مدل حکمرانی بهزیستی در کشور رفاه اجتماعی 1403; 24 (93)

مقدمه: بهزیستی به مفهوم کلان آن می‌تواند نتیجه تلاش‌های ملی یک جامعه باشد که با سیاست‌گذاری و اجرای برنامه‌های اجتماعی و اقتصادی حاصل می‌شود. پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل  حکمرانی بهزیستی انجام شد.
روش: پژوهش حاضر به‌صورت آمیخته (کیفی-کمی) و از نوع اکتشافی انجام شد. جامعه‌ی آماری تحقیق در بخش کیفی، خبرگان وزارت رفاه و تامین اجتماعی و سازمان بهزیستی کشور بود. در بخش کمی، بر اساس فرمول کوکران از بین 600 نفر، تعداد 386 نفر به روش تصادفی طبقه‌ای انتخاب شد. در بخش کیفی از مصاحبه نیمه‌ساختاریافته و در بخش کمی از پرسشنامه محقق‌ساخته استفاده شد. برای بررسی روایی پرسشنامه در بخش کیفی از تکنیک درگیری طولانی‌مدت استفاده شد. در بخش کمی پژوهش، روایی پرسشنامه به صورت صوری و سازه‌ای و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بررسی شد. اطلاعات به دست آمده در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون و نرم‌افزار MAXQDA و در بخش کمی از مدل معادلات ساختاری و نرم‌افزار Smart PLS 2  استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد مدل حکمرانی از 109 کد باز، 20 کد محوری و 5 کد گزینشی تحت عنوان عوامل فرهنگی/ اجتماعی، اقتصادی، سیاسی/ امنیتی، سلامت عمومی و عوامل حاکمیتی تشکیل شده است.
بحث: اعمال حکمرانی بهزیستی در کشور تحت تاثیر عوامل فرهنگی/ اجتماعی، اقتصادی، سیاسی/ امنیتی، سلامت عمومی و عوامل حاکمیتی می‌باشند. بنابراین سازمان‌ها با شناخت عوامل موثر بر حکمرانی بهزیستی و فراهم نمودن شرایط لازم برای حکمرانی بهزیستی، سطح رفاهی شهروندان ارتقا یابد.

نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: بهزیستی
دریافت: 1401/11/24 | پذیرش: 1402/11/4 | انتشار: 1403/4/10