چکیده: (206 مشاهده)
مقدمه: یکی از پایههای جامعه سالم، خانواده سالم است. خانواده سالم، خانواده ای است مبتنی بر دوستی و صمیمیت و اعتماد اعضا نسبت به همدیگر.امروزه خانواده، به خصوص سلامت خانوادگی به یکی از مولفههای مهم توسعه اقتصادی و اجتماعی تبدیل شده است. از اینرو، مطالعه حاضر با هدف شناسایی چالشهای سلامت خانوادگی در بین شهروندان شهرستان ممسنی انجام شد.
روش:این تحقیق بهصورت کیفی و تحلیل دادهها در چارچوب نظریه زمینهای انجام شده است. جمعیت مورد مطالعه کلیه افراد بالای 18 سال به بالا بودند که متاهل هستند. روش نمونهگیری به صورت هدفمند و نظری بوده که با انجام مصاحبه با15 نفر اشباع نظری حاصل شد. با کدگذاری دادهها 101 کد باز استخراج شد که در ادامه با طبقهبندی آنها بر اساس اشتراک معنای در قالب 12 مقوله انسجامبخش دستهبندی شدند.
یافته ها: یافتهها نشان میدهد که پدیده محوری این مطالعه «همآهنگی ارزشی/ عقاید و امنیت» است. شرایط علّی حاکم بر این پدیده شامل چهار مقوله"مدیریت انتظارات"،"پذیرش واقعیت"،"امنیت وجودی -مادی" و "امنیت روانی/عاطفی"هستند. بسترهای حاکم نیز "با هم بودن و یکی شدن "،"رفع احتیاجات اجتماعی" و "پذیرش تفاوت ها و محترم شدن"میباشند. شرایط مداخلهگر بر پدیده محوری نیز سه مقوله "برخورد مناسب"،"داشتن انصاف/صداقت"و" وجود قانون و عمل به آن در زندگی" تعریف شدهاند. راهبردهای اتخاذشده در برابر پدیده محوری، اتخاذ"همکاری و همدلی" و"سبک زندگی دور اندیشانه/عاقبت اندیش" هستند که براثر آن، شاهد پیامدهایی نظیر «پیامدهای اخلاقی، پیامدهای عاطفی/ روانی و پیامدهای اجتماعی» هستیم.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که باید با اتخاذ و غلبه شدن رویههای خانوادگی مانند هم اهنگی ارزشی و تامین امنیت افتصادی و شغلی مطلوب ازجمله تعریض و تعمیم دهی به ارزش ها و نظام هنجاری کارا و مفید در خدمت خانواده و فراهم کردن و بسترسازی در جهت پایداری و تثبیت وضعیت شغلی و درامدی راافزایش داده و از این طریق بتوان سلامت خانوادگی را بهبود بخشید.
شمارهی مقاله: 6
نوع مطالعه:
اصیل |
موضوع مقاله:
سلامت اجتماعی دریافت: 1403/2/1 | پذیرش: 1403/7/28 | انتشار: 1404/1/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول