Research code: شماره قرارداد 4487/4/65 مورخ 31/4/1400
چکیده: (662 مشاهده)
مقدمه: پژوهش حاضر معطوف به خشونت جنسیتی است. برمبنای فهم عامّه خشونت جنسیتی خصوصی و خانوادگی تلقی میشود و عمدتاً با هدف حفظ خانواده و فرهنگ اعمال و توجیه میشود. پژوهش حاضر در نظر دارد تا بهمیانجی تجربه و درک زنان از خشونت در عرصههای مختلف اجتماعی، به واکاوی اشکال، زمینه ها و پیامدهای خشونت جنسیتی در نزد نمونه ای از زنان شهر سنندج بپردازد.
روش: روش پژوهش حاضر،نظریه زمینه ای است و طی آن با 35 نمونه از زنانی مصاحبه به عمل آمد که از تجربه خشونت در زندگی برخوردار بودند. در انتخاب نمونهها، از نمونهگیری هدفمند و با حداکثر تنوع بهره گرفته شده است.
یافته ها: زنان موردمطالعه خشونت را در عرصه های مختلف اجتماعی تجربه نموده اند و جامعهپذیری جنسیتی، تبعیض نهادی و محرومیت از منابع قدرت، زمینههای خشونت جنسیتی را شکل دادهاند. تجربه خشونت برای زنان آمیخته با سلب قدرت، نادیده انگاری، طرد نهادی، ترس فراگیر و بدبینی نسبت به مردان بوده است وتقدیرگرایی و گریز از جامعه به عمومیترین راهبرد مواجهه با خشونت تبدیل شده است؛ راهبردهایی که پذیرش هویت متعارف، ترس و بدبینی نسبت به مردان و غیاب سیاست زندگی را در پی داشته است.
بحث: محرومیت از منابع قدرت، عدم دسترسی به شبکه های اجتماعی حمایتی، تبعیض نهادی، انسداد ارتقای سازمانی نشان از شکنندگی و آسیبپذیری زنان در عرصه های مختلف دارد. گستردگی خشونت بیش از هر چیز نشان از وجه نهادی و ساختاری خشونت دارد؛ فلذا نمیتوان خشونت جنسیتی را به مسأله فردی تقلیل داد و از تغییر و اصلاح بسترهای نهادی و ساختاری خشونت غفلت نمود.
شمارهی مقاله: 5
نوع مطالعه:
اصیل |
موضوع مقاله:
خشونت دریافت: 1403/1/15 | پذیرش: 1403/6/11 | انتشار: 1403/10/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول