چکیده: (3688 مشاهده)
1- سیدسعید موسوی
کارشناس ارشد رفاه اجتماعی، دانشکده رفاه اجتماعی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
2- مهدی باسخا
دکتر اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران، (نویسنده مسئول)
3- فرهاد نصرتینژاد
دکتر جامعهشناس، دانشکده رفاه اجتماعی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
مقدمه: مسکن و رضایت از سکونت، یکی از مؤلفههای تأثیرگذار بر رفاه اجتماعی است. شناخت ابعاد رضایت از سکونت و مدیریت آن، نقش مؤثری بر رفاه اجتماعی ایفا خواهد کرد. با توجه به این موضوع، مطالعه حاضر به بررسی وضعیت رضایت از سکونت در میان شهروندان ساکن در مسکنمهر شهر پرند و عوامل مرتبط با آن پرداخته است.
روش: دادههای این مطالعه توصیفی-تحلیلی از طریق پیمایش به دست آمده است. حجم نمونه برابر با 398 نفر و جامعه پژوهش شامل کلیه ساکنان بالای 18 سال در مسکنمهر شهر پرند بوده که حداقل شش ماه از سکونت آنها گذشته است. انتخاب نمونه بهصورت چندمرحلهای بوده و بهمنظور بررسی عوامل مرتبط با رضایت از سکونت، آزمونهای مختلف همبستگی مورداستفاده قرار گرفته است.
یافتهها: رضایت از سکونت در مسکنمهر شهر پرند برابر با 2.39 از 5 بوده که بیانگر رضایت کمتر از متوسط است. در میان ابعاد مختلف رضایتمندی سکونتی، وضعیت مشکلات اجتماعی و خدمات عمومی به ترتیب بیشترین و کمترین میزان رضایت را داشتهاند. بهعلاوه رضایت از سکونت با متغیرهای مختلفی ازجمله وضعیت رفاه، دسترسی به امکانات عمومی و تراکم جمعیت در ساختمان رابطه معنادار داشته است.
بحث: با توجه به تفاوت در درصد پیشرفت پروژه در فازهای مختلف، رضایت سکونتی ساکنان مسکنمهر پرند نیز بسیار متنوع بوده است. بنابراین ارتقاء رضایت از سکونت در پروژه مسکنمهر، مستلزم طراحی و اجرای برنامههای جامع درزمینه توسعه شهری، ساختوساز، خدمات عمومی و سیاستهای اجتماعی است.
نوع مطالعه:
اصیل |
موضوع مقاله:
توسعه شهری و رفاه اجتماعی دریافت: 1397/7/30 | پذیرش: 1398/5/5 | انتشار: 1398/7/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول