دوره 6، شماره 25 - ( تابستان 1386 )                   جلد 6 شماره 25 صفحات 84-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohamadi M A, Shiani M. (2007). Assessing Strategic Factors of Drug Abuse Prevention in Iran: A School-Based Program. refahj. 6(25), 59-84.
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1977-fa.html
محمدی محمد علی، شیانی ملیحه. عوامل راهبردی پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر: برنامه مدرسه محور رفاه اجتماعی 1386; 6 (25) :84-59

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1977-fa.html

طرح مسأله: مقاله با استناد به یافته‌های پژوهشی به منظور شناسایی وضعیت موجود وزارت آموزش و پرورش در زمینه پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر تدوین یافته است. روش: در این پژوهش، پس از بررسی منابع، اسناد و مدارک و آمار، پرسش‌نامه‌ای تهیه و طی چند مرحله به اجرا درآمد. جامعه آماری، مدیران، معاونان، مشاوران و کارشناسان، وزارت آموزش و پرورش و جمعی از متخصصان و صاحب‌نظران بوده‌اند. توصیف و تحلیل اطلاعات براساس ماتریس ارزیابی عوامل استراتژیک و محاسبات مربوط به آن انجام شده است. یافته‌ها: براساس نتایج حاصل از ارزیابی عوامل استراتژیک، آموزش و پرورش در زمینه پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر از لحاظ محیط داخلی در شرایط مطلوب نبوده و نقاط ضعف آن بیش از نقاط قوت بوده است. از حیث محیط خارجی هم در برابر تهدیدها و بهره‌گیری از فرصت‌ها برای پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر دانش‌آموزان از موفقیت چندانی برخوردار نبوده است. نتایج: وزارت آموزش و پرورش با شناخت تهدیدها و فرصت‌های محیط خارجی و نقاط قوت و ضعف در محیط داخلی امکان سیاست‌گزاری و برنامه‌ریزی بهتر در جهت پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر را به ویژه در برنامه‌های "مدرسه محور" خواهد یافت.

دریافت: 1394/6/6 | پذیرش: 1394/6/6 | انتشار: 1394/6/6