دوره 13، شماره 51 - ( 10-1392 )                   جلد 13 شماره 51 صفحات 108-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rabiee A, Taghi Amini M, Pirayesh Z. (2014). Examining Teleworking Linkage with Improvement of Work And Social Life Balance. refahj. 13(51), 69-108.
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1370-fa.html
ربیعی علی، امینی محمد تقی، پیرایش زهرا. رابطۀ دورکاری با بهبود توازن میان کار و زندگی اجتماعی رفاه اجتماعی 1392; 13 (51) :108-69

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1370-fa.html


چکیده:   (6811 مشاهده)

مقدمه: توسعۀ فناوری‌اطلاعات‌‌و‌ارتباطات موجب توجه روزافزون سازمان‌ها‌به دورکاری، جهت بهره‌مندی از مزایای گستردۀ آن، همچون کاهش رفت‌و‌آمد، بهبود عملکرد و ارتقای تعادل میان مسئولیت‌های حرفه‌ای و تعهدات شخصی کارکنان و متعاقب آن، برخورداری از منافع توازن کار ـ زندگی شده است. در این مقاله، ضمن تبیین رابطۀ دورکاری با بهبود توازن میان کار و زندگی اجتماعی، عوامل موثر بر اجرای موفق دورکاری، مانند تمایل کارکنان به پذیرش دورکاری، حمایت مدیران از دورکاری و میزان مهیا بودن منابع مورد نیاز برای دورکاری بررسی گردیده و مزایای حاصل از بهبود توازن کار ـ زندگی اجتماعی ناشی از به‌کارگیری دورکاری برای سازمان و کارکنان، مانند برخورداری سازمان از نیروی کار پایدارتر و ایجاد فرصت‌های آموزشی و توسعۀ ‌شغلی برای کارکنان شناسایی گردیده‌اند.

روش: در این مطالعه، روش انجام تحقیق به‌صورت پیمایشی است. جامعۀ آماری، کارکنان دورکار و غیردورکار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده که ۲۹۷ پرسش‌نامه توسط آنان تکمیل شده است. اطلاعات گردآوری ‌شده توسط نرم‌افزار

یافته‌ها: یافته‌های پژوهش بیانگر آن است که دورکاری موجب بهبود توازن میان کار و زندگی اجتماعی کارکنان می‌شود. دستاوردهای تحقیق حاکی از آن است که کارکنان تمایل به پذیرش دورکاری داشته و منابع مورد نیاز برای اجرای دورکاری مهیا می‌باشد اما مدیران حامی دورکاری نمی‌باشند. نتایج حاکی از آن است که بهبود توازن میان کار و زندگی اجتماعی ناشی از به‌کارگیری دورکاری، به سازمان برای برخورداری از نیروی کاری باثبات‌تر و همچنین، به کارکنان برای استفاده از فرصت‌های آموزشی و توسعۀ شغلی کمک می‌نماید. میان «جنسیت» و «سطح تحصیلات» و بهبود توازن میان کار و زندگی اجتماعی ناشی از دورکاری ارتباط معنی‌داری وجود دارد.

SPSS موردتجزیه و تحلیل قرار گرفته و با استفاده از آزمون تی تک‌نمونه‌ای، نتایج نهایی در خصوص پاسخ به پرسش‌های پژوهش استخراج شدند. برای مقایسۀ دیدگاه‌های کارکنان دورکار و غیردورکار، از آزمون‌تی نمونۀ مستقل استفاده گردیده است.

بحث: ابقای کارکنان و حفظ سرمایۀ سازمانی، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های متخصصان منابع انسانی است. کارکنان نیز در پی ارتقای سطح علمی و پیشرفت حرفه‌ای خود می‌باشند. پذیرش و اجرای برنامۀ دورکاری در سازمان‌ها و بهبود توازن میان کار و زندگی اجتماعی به‌عنوان یکی از شاخص‌های به‌کارگیری دورکاری، موجب برخورداری سازمان و کارکنان از مزایای آن، همچون کمک به ابقای نیروی کار در سازمان و امکان بهره‌مندی کارکنان از فرصت‌های آموزشی و توسعۀ شغلی می‌گردد. این حقیقت، لزوم تداوم به‌کارگیری این شیوۀ نوینِ کاری را آشکار می‌نماید

متن کامل [PDF 462 kb]   (4424 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: رفاه اجتماعی
دریافت: 1392/12/27 | پذیرش: 1392/12/27 | انتشار: 1392/12/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb