دوره 3، شماره 10 - ( ویژه نامۀ سیاست اجتماعی 1382 )                   جلد 3 شماره 10 صفحات 154-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

Piran P. (2003). Social Policy, Social Development and it’s Necessity in Iran The Criticism of Copenhagen Convention. refahj. 3(10), 121-154.
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1994-fa.html
پیران پرویز. سیاست اجتماعی، توسعه اجتماعی و ضرورت آن در ایران (نقد و بررسی سند کپنهاگ) رفاه اجتماعی 1382; 3 (10) :154-121

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1994-fa.html

توسعه اجتماعی امروزه در ذهن صاحب‌نظران مسائل اجتماعی، مفهومی پیچیده، مبهم و در عین حال متفاوت است؛ به گونه‌ای که این ابهام هم در مطالعات اندیشمندان غیرایرانی و هم در متون و مقالات منتشر شده جامعه‌شناسان ایران به چشم می‌خورد. بررسی سند منتشر شده از سوی اجلاس جهانی توسعه اجتماعی مشهور به سند کپنهاگ تا حدودی این مشکل را حل کرده و به این ترتیب، حدود و ثغور مشخصی برای توسعه اجتماعی ارائه داده است. بررسی روند تحولات اجتماعی در جامعه ایران خصوصاً طی دو ده&zwjه اخیر نشان دهنده روند رو به تزاید بحرانهای اجتماعی است. شناخت و بررسی زمینه‌های تاریخی بروز بحرانهای اجتماعی در ایران، کوششی است برای فراهم آوردن پاسخی به این سؤال که اولاً علت ناکامی جنبشهای اجتماعی در ایران کدام است و ثانیاً موانع اساسی تحقق توسعه اجتماعی آن چیست؟ به رغم روند فوق، امروزه توسعه اجتماعی در ایران ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است که باید بر پایه دو راهبرد اساسی و محوری یعنی شهروندمداری و پایداری محقق گردد.

دریافت: 1394/6/6 | پذیرش: 1394/6/6 | انتشار: 1394/6/6