برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1801630

XML English Abstract Print


چکیده:   (28 مشاهده)
مقدمه: پیگیری، پیشگیری و درمان خودکشی در سنین کودکی و نوجوانی، با توجه به افزایش میزان خطر خودکشی با افزایش سن امری ضروری به نظر میرسد. هدف از مطالعه مروری حاضر، بررسی عوامل خطر و محافظتی خودکشی و مداخلات روانشناختی به منظور پیشگیری از خودکشی در نوجوانان ایرانی می‌باشد.
روش: نتایج این مطالعه با بررسی و مقایسۀ مقالات چاپ‌شده معتبر داخلی و خارجی بدست آمده است. با جستجوی کلیدواژه‌های «خودکشی»، «نوجوان»، «دانش‌آموز» و «ایران» و معادل انگلیسی آن‌ها، در بانک‌های اطلاعاتی ایرانی و خارجی از جمله : Ensani، SID، Magiran، noormags، Google Scholar، Scopus،PubMed ، sciencedirect کلیۀ مقالات مورد بررسی قرار گرفت. با حذف مطالعات تکراری و غیرمرتبط، 48 مقالۀ دارای معیارهای ورود به مطالعه، مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: مطالعات در دو حیطۀ 1) بررسی عوامل محافظتی و عوامل خطر یا زمینه‌ساز متغیرهای مرتبط با خودکشی و 2) مداخلات روان‌شناختی به منظور پیشگیری از خودکشی دسته‌بندی شدند. عوامل زمینه‌ساز خودکشی در دو گروه عوامل فردی و زمینه ای قرار می‌گیرد. همچنین مدلی از عوامل مرتبط با افکار و رفتار خودکشی در نوجوانان ترسیم شد که رفتار خودکشی را در نتیجه تعامل عوامل رشدی، روان‌شناختی، محیطی، خانوادگی و اجتماعی-فرهنگی نشان می‌دهد.
بحث: بر اساس یافته‌های این مطالعه، با توجه به اثربخشی مداخلات روانشناختی در مطالعات به منظور کاهش خودکشی، تدوین و اجرای برنامه‌های آموزشی با کاهش میزان و شیوع افکار و رفتار خودکشی منتج به ارتقا و بهبود سلامت عمومی افراد جامعه خواهد شد؛ امری که بر لزوم توجه به آن در سنین ابتدایی مدرسه در کودکان و نوجوانان تأکید می‌شود.
شماره‌ی مقاله: 3
     
نوع مطالعه: مروری 2 | موضوع مقاله: رفاه اجتماعی
دریافت: 1402/8/14 | پذیرش: 1403/6/18

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.