Ethics code: IR.USWR.REC.1400.238
چکیده: (107 مشاهده)
مقدمه: پیشینه پژوهشی امید اجتماعی بیشتر به مفهوم پردازی و فلسفه آن پرداخته است و در حوزه سنجش این مفهوم پژوهشهای کمی انجام شده است، از این رو این مطالعه با هدف بررسی وضعیت امید اجتماعی در بین بزرگسالان شهر تهران مرتبط با آن انجام شد.
روش تحقیق: روش پژوهش حاضر مقطعی است که با حجم نمونه 522 نفری از جامعه آماری بزرگسالان (بالای 18 سال سن) ساکن شهر تهران در سال 1401 انجام شد. برای گردآوری دادهها از پرسشنامه محقق ساخته روا و پایا شده امید اجتماعی با سه مولفه شامل امیدواری به آینده جامعه، امیدواری به آینده اجتماعی خود و احساس تعلق به جامعه استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با آزمونهای آماری توصیفی و تحلیلی مانند تی تست مستقل، آنالیز واریانس یکطرفه، همبستگی و رگرسیون خطی چندمتغیره، توسط نرم افزار SPSS نسخه 24 انجام شد. سطح معناداری در این مطالعه کمتر از 0.05 در نظر گرفته شد.
یافتهها: میانگین وضعیت امید اجتماعی در میان شهروندان بزرگسال شهر تهران در سطح متوسط رو به پایین قرار دارد. کمترین میانگین امید اجتماعی مشارکت کنندگان، در بعد امیدواری به آینده جامعه به دست آمد. همچنین نتایج رگرسیون خطی چندگانه عوامل مثر بر امید اجتماعی نشان داد مشارکت کنندگانی که تعداد افراد خانواده بیشتری داشتند، فعالیت داوطلبانه انجام می دادند و از زندگی رضایت بیشتری داشتند، میزان امیداجتماعی بالاتری نیز داشتند. در کل مدل رگرسیونی 20 درصد از تغییرات واریانس امیداجتماعی را تبیین کرده است.
بحث: با توجه به اینکه مشارکت در فعالیتهای اجتماعی در افزایش امید اجتماعی نقش مهمی دارد، پیشنهاد میشود سیاستگذاران جهت افزایش میزان امید اجتماعی شهروندان، زمینه انسجام و مشارکت آنان در فعالیتهای متنوع و داوطلبانه را فراهم آورند.
شمارهی مقاله: 1
نوع مطالعه:
اصیل |
موضوع مقاله:
رفاه اجتماعی دریافت: 1402/6/19 | پذیرش: 1403/6/11 | انتشار: 1403/10/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول