kordi haji A, hajitabar firozjaee H, kalantari K. (2022). Risk Factors and Prevention of Delinquency in Children and Adolescents on Perspectives of Judges, Social Workers and School Principals of Mazandaran Province.
refahj.
22(84), : 7
URL:
http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-3742-fa.html
کردی حاجی آزاده، حاجی تبار فیروزجائی حسن، کلانتری کیومرث. عوامل خطرآفرین و پیشگیریکننده از بزهکاری کودکان و نوجوانان از دیدگاه قضات، مددکاران اجتماعی و مدیران مدارس استان مازندران رفاه اجتماعی 1401; 22 (84) :265-229
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-3742-fa.html
چکیده: (2397 مشاهده)
مقدمه: بزهکاری اطفال و نوجوانان یک رفتار غیرمعمول و از اشکال انحرافات اجتماعی بوده و گسترش آن حیات اجتماعی را به خطر میاندازد. از اینرو شناخت عوامل مؤثر در به خطر انداختن آنان در عرصه بزهکاری و سپس ارائه راهکارهای پیشگیرانه لازم و مناسب به ویژه از نگاه کارشناسان لازم و ضروری میباشد.
روش: پژوهش حاضر از نوع پیمایشی و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل مقامات قضایی، مدیران مدارس و مددکاران اجتماعی استان مازندران در سال 1399 میباشند. مطابق با فرمول کوکران 384 نفر به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته و این تعداد با روش نمونهگیری تصادفی خوشهای انتخاب شدند. ابزار پژوهش جهت گردآوری دادهها، پرسشنامه محققساخته بوده که متناسب با هدف و سنجش نگرش جمعیت نمونه ایجاد شده است. از 22 شهرستان استان مازندران، به صورت تصادفی منظم 8 شهر انتخاب شده و از هر شهر 50 نفر به صورت تصادفی جهت پاسخگویی به پرسشنامه انتخاب شدند. جهت تعیین شناخت نظرات نمونه مورد بررسی و تعمیم نتایج به جامعه آماری از آمارههای خیدو و فریدمن استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که از نگاه نمونه مورد بررسی، وضعیت اقتصادی خانواده، نظارت و کنترل خانواده و الگوهای اخلاقی و تربیتی خانواده بر بزهکاری اطفال و نوجوانان مؤثر میباشد. همچنین از نگاه آنان، کودکان و نوجوانان کاربر فضای مجازی بیشترین گرایش به ارتکاب جرائم مربوط به عفت عمومی و هتک حیثیت داشته و نیز یکی از بالاترین آمار بزهکاری کودکان و نوجوانان مربوط به جرم خشونت خیابانی میباشد. نوع تربیت و اخلاق خانواده مهمترین متغیر تأثیرگذار بر متغیر وابسته در نظر گرفته شد.
بحث: یافتههای پژوهش حاضر بنیادها و فرضیههای بسیاری از نظریههای اجتماعی، روانشناختی، اقتصاد و جرمشناسی را در خصوص عوامل موثر بر جرم تأیید کرده است. همچنین رویکرد نوین «پیشگیری اجتماعی» جهت جلوگیری از گذار از اندیشه به عمل مجرمانه از طریق وضع برنامههای اجتماعی کارآمد در زمینههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مورد توجه است.
شمارهی مقاله: 7
نوع مطالعه:
اصیل |
موضوع مقاله:
جرائم دریافت: 1399/6/24 | پذیرش: 1400/7/28 | انتشار: 1401/2/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول