دوره 22، شماره 84 - ( 2-1401 )                   جلد 22 شماره 84 صفحات 265-229 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kordi haji A, hajitabar firozjaee H, kalantari K. (2022). Risk Factors and Prevention of Delinquency in Children and Adolescents on Perspectives of Judges, Social Workers and School Principals of Mazandaran Province. refahj. 22(84), : 7
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-3742-fa.html
کردی حاجی آزاده، حاجی تبار فیروزجائی حسن، کلانتری کیومرث. عوامل خطرآفرین و پیشگیری‌کننده از بزهکاری کودکان و نوجوانان از دیدگاه قضات، مددکاران اجتماعی و مدیران مدارس استان مازندران رفاه اجتماعی 1401; 22 (84) :265-229

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-3742-fa.html


چکیده:   (1748 مشاهده)
مقدمه: بزهکاری اطفال و نوجوانان یک رفتار غیرمعمول و از اشکال انحرافات اجتماعی بوده و گسترش آن حیات اجتماعی را به خطر می‌اندازد. از اینرو شناخت عوامل مؤثر در به خطر انداختن آنان در عرصه بزهکاری و سپس ارائه راهکارهای پیشگیرانه لازم و مناسب به ویژه از نگاه کارشناسان لازم و ضروری می­باشد.
روش: پژوهش حاضر از نوع پیمایشی و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل مقامات قضایی، مدیران مدارس و مددکاران اجتماعی استان مازندران در سال 1399 می­باشند. مطابق با فرمول کوکران 384  نفر به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته و این تعداد با روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش جهت گردآوری داده‌ها، پرسشنامه محقق‌ساخته بوده که متناسب با هدف و سنجش نگرش جمعیت نمونه ایجاد شده است. از 22 شهرستان استان مازندران، به صورت تصادفی منظم 8 شهر انتخاب شده و از هر شهر 50 نفر به صورت تصادفی جهت پاسخگویی به پرسشنامه انتخاب شدند. جهت تعیین شناخت نظرات نمونه مورد بررسی و تعمیم نتایج به جامعه آماری از آماره­های خی­دو و فریدمن استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که از نگاه نمونه مورد بررسی، وضعیت اقتصادی خانواده، نظارت و کنترل خانواده و الگوهای اخلاقی و تربیتی خانواده بر بزهکاری اطفال و نوجوانان مؤثر می‌باشد. همچنین از نگاه آنان، کودکان و نوجوانان کاربر فضای مجازی بیشترین گرایش به ارتکاب جرائم مربوط به عفت عمومی و هتک حیثیت داشته و نیز یکی از بالاترین آمار بزهکاری کودکان و نوجوانان مربوط به جرم خشونت خیابانی می­باشد. نوع تربیت و اخلاق خانواده مهمترین متغیر تأثیرگذار بر متغیر وابسته در نظر گرفته شد.
بحث: یافته‌های پژوهش حاضر بنیادها و فرضیه‌های بسیاری از نظریه‌های اجتماعی، روان‌شناختی، اقتصاد و جرم‌شناسی را در خصوص عوامل موثر بر جرم تأیید کرده است. همچنین رویکرد نوین «پیشگیری اجتماعی» جهت جلوگیری از گذار از اندیشه به عمل مجرمانه از طریق وضع برنامه‌های اجتماعی کارآمد در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مورد توجه است.
شماره‌ی مقاله: 7
واژه‌های کلیدی: اطفال، نوجوانان، بزهکاری، جرم، پیشگیری
متن کامل [PDF 604 kb]   (2047 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: جرائم
دریافت: 1399/6/24 | پذیرش: 1400/7/28 | انتشار: 1401/2/23

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb