دوره 13، شماره 51 - ( 10-1392 )                   جلد 13 شماره 51 صفحات 137-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fathi M, Fekazad H, Ghaffary G, Bolhari J. (2014). Factors of Married Women Engagement in Marital Infidelity. refahj. 13(51), 109-137.
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1411-fa.html
فتحی منصور، فکر آزاد حسین، غفاری غلامرضا، بوالهری جعفر. Factors of Married Women Engagement in Marital Infidelity رفاه اجتماعی 1392; 13 (51) :137-109

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1411-fa.html


چکیده:   (6185 مشاهده)

مقدمه:

روش: در مطالعۀ حاضر از روش نظریه‌ی زمینه‌دار2 که یک شیوه پژوهش کیفی است، بهره گرفته شده است. بر اساس روش نمونه‌گیری هدفمند و نیز معیار اشباع نظری، 36 نفر از زنان بی‌وفا در روابط زناشویی در این مطالعه شرکت نمودند. جهت گردآوری اطلاعات از تکنیک مصاحبه عمیق استفاده شد.

یافته‌ها:

نتایج:

یافته‌های پژوهش حاضر نشان می‌دهد که، با وجود این‌که اکثر افراد مورد مطالعه، برآورده نشدن توقعات ازدواج و عدم ارضای نیازهای عاطفی و جنسی در روابط زناشویی را به عنوان دلیل اصلی بی‌وفای خود بیان نمودند، اما نباید از تأثیر خصوصیات، نگرش‌ها و ویژگی‌های فردی، عوامل کلان اجتماعی و تسهیل کننده در این زمینه غافل ماند. بنابراین بی‌وفایی زناشویی زنان معلول چند علیتی است و عوامل فردی، خانوادگی- زناشویی و اجتماعی در بروز آن تأثیرگذار است.
بعد از استخراج مفاهیم از مصاحبه‌های انجام گرفته، سه مقوله عمده در حوزه‌های؛ خصوصیات و ویژگی‌های فردی، روابط زناشویی- خانوادگی و اجتماعی به عنوان عوامل زمینه‌ساز و مرتبط با بی‌وفایی زناشویی زنان به دست آمد. در حوزه فردی؛ ضعف اعتقادات و باورهای مذهبی، تنوع‌طلبی و هیجان‌خواهی، پایین بودن اعتماد به نفس و نیاز به جلب توجه در تمایل زنان به روابط خارج از ازدواج تأثیرگذار بوده است. در حوزه روابط زناشویی- خانوادگی؛ نارضایتی جنسی (کمی و کیفی) در رابطه با همسر، مشکلات عاطفی و رفتاری در روابط زناشویی، داشتن محیط متشنج در دوران کودکی و خانواده خاستگاه، مشکلات ازدواج (ازدواج تحمیلی و بدون علاقه و شناخت) است و از عوامل اجتماعی مرتبط و تأثیرگذار؛ دشواری طلاق و پیامدهای آن برای زنان، تأثیر دوستان و شبکه‌های اجتماعی، ماهواره و فیلم‌های مستهجن است.
در این مقاله عوامل زمینه‌ساز بی‌وفایی زناشویی زنان شناسایی و مورد تحلیل قرار گرفته و سپس بر آن مبنا راهکارها و پیشنهادات کاربردی در خصوص پیشگیری و کاهش بی‌وفایی زناشویی، استحکام نهاد خانواده و نیز کمک به مسئولان فرهنگی و اجتماعی جهت برنامه‌ریزی‌های مناسب ارائه گردیده است.
متن کامل [PDF 464 kb]   (6205 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: رفاه اجتماعی
دریافت: 1393/2/21 | پذیرش: 1393/2/21 | انتشار: 1393/2/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb