دوره 24، شماره 92 - ( 2-1403 )                   جلد 24 شماره 92 صفحات 77-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aran A, Aleemran R, Ahmadlou 3, Narimani M. (2024). Association of Family Resources on Children's Behavioral Problems. refahj. 24(92), : 2
آران عظیم، آل‌عمران رویا، احمدلو مجید، نریمانی محمد. رابطه‌ی منابع خانوار با مشکلات رفتاری فرزندان رفاه اجتماعی 1403; 24 (92) :77-45

چکیده:   (1913 مشاهده)
مقدمه: مشکلات رفتاری در میان کودکان به عنوان تغییرات جدّی منفی در نحوه رفتار و کنترل احساسات کودکان توصیف می‌شود و باعث پریشانی اطرافیان می‌شود. این امر، منجر به عدم سازش و انطباق با محیط و بروز انحرافات گوناگون در ابعاد مختلف برای کودک می‌شود. لذا هدف پژوهش حاضر تجزیه و تحلیل مشکلات رفتاری فرزندان با تاکید بر آثار منابع خانواده به‌ویژه عوامل اقتصادی است.
روش: روش پژوهش میدانی بوده و ابزار مورد استفاده پرسشنامه می‌باشد. جامعه آماری پژوهش، شامل خانوارهایی است که حداقل یک فرزند در سن مدرسه داشته و محدودیت جغرافیایی ندارند. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده‌ها و اطلاعات از روش رگرسیون دو وجهی و مدل رگرسیونی پروبیت استفاده شد.
یافته­ ها: یافته ­های پژوهش بیانگر این است که با فرض ثبات سایر شرایط، ناتنی بودن پدر یا عدم در دسترس بودن پدر بیولوژیکی در 4 سالگی کودک، احتمال بروز مشکل رفتاری در فرزند را 165/0 واحد افزایش می دهد. همچنین اشتغال به کار تمام وقت مادر در 8 سالگی کودک احتمال بروز مشکل رفتاری در فرزند را 003/0واحد افزایش می‌دهد.
بحث: مهیا نمودن شرایط به­ منظور احساس نشدن عدم وجود پدر بیولوژیک از سوی فرزند، عدم اشتغال به کار مادر، فراهم نمودن خانه شخصی برای فرزندان تا 8 سالگی آنان در صورت امکان، رعایت تعادل در خواسته‌های کودک و برآورده کردن آن‌ها تا حد امکان، صرف زمان بیشتر پدر و مادر با فرزندان در قالب بازی، سفر تفریحی و پیگیری وضعیت تحصیلی فرزندان از موارد مهمی هستند که می‌توانند احتمال بروز مشکلات رفتاری در کودکان را کاهش دهند.

نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: فقر و نابرابری
دریافت: 1401/10/23 | پذیرش: 1402/11/7 | انتشار: 1403/2/14