چکیده: (1015 مشاهده)
مقدمه: تابآوری سازمانی یک موضوع روانشناختی است که با کارایی و عملکرد کارکنان گره خورده است که از طریق رهبری تحولآفرین بهواسطه عاملی کلیدی با عنوان رفاه ذهنی میتوان آن را بهبود بخشید. بنابراین، هدف این مطالعه بررسی تأثیر رهبری تحولآفرین بر تابآوری سازمانی با نقش واسطهای رفاه ذهنی در پلیس +10 شهر کرمانشاه است.
روش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- پیمایشی از نوع علی است. حجم نمونه شامل 157 نفر از کارکنان پلیس +10 در شهر کرمانشاه بود که با روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامههای رهبری تحولآفرین باس و آولیو (2000)، تابآوری سازمانی پرایاگ و همکاران (2018) و رفاه ذهنی (محققساخته) بود. تحلیل دادهها با آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آزمون کلموگروف- اسمیرنوف با استفاده از نرمافزار SPSSver.26 و مدلسازی معادلات ساختاری با نرمافزار Amos24 انجام گرفت.
یافتهها: رهبری تحولآفرین بیش از یکسوم (34 درصد) از تغییرات تابآوری سازمانی را پیشبینی میکند. همچنین رهبری تحولآفرین به میزان 35 درصد رفاه ذهنی کارکنان را تبیین و تفسیر میکند. درنهایت رفاه ذهنی به میزان 23 درصد تغییرات تابآوری سازمانی را پاسخ داد. یافتههای حاصل از فرضیه کلی پژوهش با استفاده از آزمون سوبل نشان داد که رهبری تحولآفرین از طریق متغیر رفاه ذهنی بر تابآوری سازمانی اثر معنادار و مثبتی دارد.
بحث: برای بهبود تابآوری سازمانی میتوان از رهبری تحولآفرین بهره جست که بهواسطه رفاه ذهنی این امر تسریع بیشتری مییابد.
شمارهی مقاله: 6
نوع مطالعه:
اصیل |
موضوع مقاله:
رفاه اجتماعی دریافت: 1401/9/22 | پذیرش: 1402/7/29 | انتشار: 1402/11/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول