دوره 19، شماره 73 - ( 7-1398 )                   جلد 19 شماره 73 صفحات 339-301 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

miri F S, Ghiai M M, Khodaee Z. (2019). Analysis of Factors Affecting the Growth of Elderly Life Expectancy; Case Study: Nursing homes in Karaj. refahj. 19(73), 301-339. doi:10.29252/refahj.19.73.301
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-3276-fa.html
میری فرزانه سادات، غیایی محمد مهدی، خدایی زهرا. تحلیل عوامل مؤثر بر ارتقاء امید به زندگی سالمندان نمونه موردی: خانه های سالمندان شهر کرج رفاه اجتماعی 1398; 19 (73) :339-301 10.29252/refahj.19.73.301

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-3276-fa.html


چکیده:   (3964 مشاهده)
1. فرزانه سادات میری 
کارشناس ارشد معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، تهران، ایران 


2. محمدمهدی غیایی  
دکتر معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، تهران، ایران
(نویسنده مسئول)



3. زهرا خدائی  
دکتر شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، تهران، ایران

مقدمه: با توجه به صنعتی شدن جوامع و تبعات اقتصادی- فرهنگی و اخلاقی آن و همچنین با توجه به روند رو به رشد جمعیت سالمندان و بروز بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات دوران سالمندی که ناشی از وضعیت زندگی نامطلوب آن‌ها است، باید پایه و اساس سلامت سالمندان را با ارتقاء کیفیت زندگی پی‌ریزی کرد. هدف این پژوهش، ارائه عوامل و ویژگی­های تأثیرگذار بر شاخص امید و کیفیت زندگی و رسیدن به محیطی مطلوب و رضایت­بخش برای سالمندان مقیم خانه سالمندان است.
روش: برای پیشبرد تحقیق و رسیدن به هدف از روش توصیفی- تحلیلی در بستری پیمایشی استفاده شده که این روش شامل مطالعات کتابخانه­ای و میدانی می‌باشد. از روش کتابخانه­ای به همراه جداول و آمارها جهت دستیابی به مطالعات روانشناسی و جامعه­شناسی سالمندان و وضعیت سالمندان در جوامع و اصول معیارهای طراحی و معماری برای سالمندان و از مطالعات میدانی که شامل مصاحبه با سالمندان، صاحب­نظران مسائل سالمندان بوده به عنوان مکمل روش کتابخانه­ای جهت دستیابی به توقعات و خواست­های سالمندان به عنوان کاربران اصلی استفاده شده است. از نرم­افزار spss و آزمون t تک‌نمونه­ای به عنوان ابزار تحلیل و ارزیابی داده­ها بهره گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل از تحلیل داده­ها نشان داد که عوامل مؤثر در ارتقاء امید به زندگی سالمندان شامل: سهولت دسترسی، ایمنی و امنیت، پویایی و جذابیت، وحدت و یکپارچگی، آزادی، آسایش، ارتباط با طبیعت، مشارکت اجتماعی، انجام فعالیت­های آموزشی و فرهنگی و تعلق مکانی می­باشند.
بحث: طبق نتایج آزمون رتبه­بندی فریدمن اثرگذارترین عوامل به ترتیب: ارتباط با طبیعت، مشارکت اجتماعی، آسایش، فعالیت­های آموزشی و فرهنگی، ایمنی و امنیت شناسایی شدند. به نظر می­رسد شناخت و درک نیازهای سالمندان و تلاش در جهت پاسخگویی به این نیازها و احترام به ترجیحات آن‌ها در طراحی فضاهای مختص سالمندان، می­تواند در بهبود کیفیت و امید به زندگی آن‌ها و دستیابی به اهداف سالمندی موفق مؤثر باشد.
متن کامل [PDF 679 kb]   (6281 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: سالمندی
دریافت: 1397/9/3 | پذیرش: 1398/4/19 | انتشار: 1398/7/26

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb