دوره 7، شماره 27 - ( زمستان 1386 )                   جلد 7 شماره 27 صفحات 300-277 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbari H, Azizi J. (2008). The Study of Situation and its Effective Factors of National Identity in Between Student. refahj. 7(27), 277-300.
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-2024-fa.html
اکبری حسین، عزیزی جلیل. هویت ملی و عوامل مؤثر بر آن در میان دانش‌آموزان دوره متوسطه رفاه اجتماعی 1386; 7 (27) :300-277

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-2024-fa.html

طرح مسأله: مقاله حاضر به بررسی وضعیت هویت ملی و عوامل موثر بر آن در میان دانش‌آموزان دوره متوسطه پرداخته است. دوران نوجوانی دورانی است که عناصر شخصیتی افراد در آن شکل می‌گیرد. هویت ملی یکی از عناصر مهم شخصیتی هر فرد محسوب می‌شود که پایه تعهد تعمیم یافته آن‌ها را نسبت به جامعه خود شکل می‌دهد. روش: تحقیق حاضر با استفاده از روش پیمایشی در میان 400 نفر از دانش‌آموزان مقطع متوسطه شهر شیراز، با استفاده از پرسش‌نامه محقق ساخته، انجام شده است. یافته‌ها: یافته‌های تحقیق نشان می دهد که میزان هویت ملی در میان 78 درصد دانش‌آموزان متوسط و بالا است، همچنین 22 درصد از آن‌ها دارای هویت ملی ضعیف بوده و در بحران هویت به‌سر می‌برند. نتایج: بررسی عوامل موثر بر هویت ملی نشان می دهد که مهم‌ترین متغیرهای موثر بر آن به ترتیب عبارت‌اند از احساس تعلق به جامعه، نوع رویکرد به غرب، مشروعیت نظام سیاسی و فردگرایی. بررسی مدل اندازه‌گیری هویت ملی نشان داد که مهم‌ترین ابعاد سازنده هویت ملی دانش‌آموزان به ترتیب بعد جغرافیایی، بعد فرهنگی و بعد تاریخی می‌باشد.

دریافت: 1394/6/7 | پذیرش: 1394/6/7 | انتشار: 1394/6/7