چکیده: (3675 مشاهده)
طرح مساله: جرم دارای ظرف مکانی و زمانی منحصر بهفردی است که باعث میشود رفتار مجرمانه در واحد مکان، توزیع فضایی یکسانی نداشته باشد. گیمنتها بهدلیل ویژگیهای مکانی و کالبدی، نحوه طراحی محیطی، موقعیت کاربری و خصوصیات بومشناختی، میتوانند بستر مناسبی را برای وقوع رفتارهای مجرمانه فراهم سازند.
روش: به منظور بررسی جرایم مربوط به گیمنتها در دو سطح خرد و میانه، 100 گیمنت بهطور تصادفی انتخاب گردید و در آنها نظر 400 کاربر در مورد انواع جرایم گیمنتی با روش پیمایش مورد سوال قرار گرفت. در نهایت با کمک نرمافزارGIS الگوی فضایی این جرائم در سطح شهر تهران شناسایی گردید.
یافتهها: گیمنتهای با کاربری مسکونی، پنهان و خارج از میدان دید رسمی و غیررسمی و گیمنتهایی که در محیطهای شلوغ و پر ازدحام تجاری قرار گرفتهاند، به لحاظ فرصتهایی که برای ارتکاب جرم فراهم مینمایند، بالاترین میزان جرایم را دارا هستند.
نتایج: بهکارگیری نظارت رسمی کارا و مستمر، بهبود وضعیت فیزیکی، افزایش میدان دید و دسترسیپذیری و در مجموع کاهش فرصتهای مجرمانه از جمله اقداماتی است که میتواند اثربخشی برنامههای پیشگیری از جرم را در مکانهای مدرن شهری همچون گیمنتها، افزایش دهد.
نوع مطالعه:
اصیل |
موضوع مقاله:
رفاه اجتماعی دریافت: 1394/6/7 | پذیرش: 1394/6/7 | انتشار: 1394/6/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول