دوره 5، شماره 19 - ( زمستان 1384 )                   جلد 5 شماره 19 صفحات 112-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kavousian J, Kadivar P. (2006). A Study on the Role of Family Factors on Students’ Family Self-Concept. refahj. 5(19), 91-112.
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1949-fa.html
کاوسیان جواد، کدیور پروین. نقش برخی عوامل خانوادگی در خودپنداره خانوادگی دانش‌آموزان دبیرستانی رفاه اجتماعی 1384; 5 (19) :112-91

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1949-fa.html

طرح بحث: خودپنداره و ابعاد مختلف آن از بعُد نظری و پژوهشی در سال‌های اخیر مورد توجه محققان و نظریه‌پردازان بوده است. با این حال عوامل تأثیرگذار و شکل‌دهنده آن همچنان به طور کامل شناخته نشده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش اشتغال مادر، اختلافات خانوادگی، جدایی، تحصیلات والدین و تعداد فرزندان در خودپنداره خانوادگی دانش‌آموزان دبیرستانی است. روش: جامعه مورد مطالعه، دانش‌آموزان دبیرستان‌های دولتی سراسر کشور است که به‌صورت تصادفی 3935 نفر از آنها انتخاب شدند. یافته‌ها: تحلیل یافته‌ها نشان داد که اختلافات والدین، جنسیت، جدایی والدین، اشتغال مادر و تحصیل پدر همبستگی معنی‌داری با خودپنداره خانوادگی دانش‌آموزان دارد. بین تعداد فرزندان و تحصیل مادر با خودپنداره خانوادگی رابطه معنی‌دار مشاهده نشد. نتیجه: نتایج رگرسیون چند متغیری نشان داد که دو متغیر اختلافات والدین و تحصیلات والدین در پیش‌بینی خودپنداره خانوادگی دانش‌آموزان نقش بارزتری دارند و بیشترین تبیین مربوط به اختلافات والدین است. این نتیجه، مبین آن است که اختلافات خانوادگی خودپنداره را تحت تأثیر شدید قرارمی‌دهد.

دریافت: 1394/6/5 | پذیرش: 1394/6/5 | انتشار: 1394/6/5