دوره 1، شماره 2 - ( زمستان 1380 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 112-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

بررسی و نقد گزارش (نظام هدفمند یارانه ) رفاه اجتماعی 1380; 1 (2) :112-95

گروه پژوهشی رفاه اجتماعی- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور گزارشی تحت عنوان «نظام هدفمند یارانه‌ها» بر اساس تکلیف مذکور در تبصره ٥ قانون بودجه سال ١٣٨٠ کل کشور تنظیم و در تارخ 16/4/1380 از طریق ریاست سازمان، در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار داد. در اواخر تیرماه، این گزارش به دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی رسید و به توصیه ریاست دانشگاه، برای بحث و بررسی و نقد بازتاب به آن بلافاصله جلسه کارشناسی و پژوهشی با حضور ریاست دانشگاه و ریاست سازمان بهزیستی و نماینده دفتر ریاست جمهوری تشکیل شد. در ماه مرداد و نیمه اول ماه شهریور سال ١٣٨٥ کارشناسان عضو هیات پژوهشی و علمی مرکز مطالعات و تحقیقات رفاه ا جتماعی و کارشناسان مدعو روی این طرح کار کردند و نتایج بررسی خود را طی جلساتی به بحث و بررسی گذاشتند. در اننها، گزارش زیر به عنوان بررسی نقد گزارش نظلام هدفمند یارانه‌ها تهیه و دراختیار فصلنامه قرار گرفت. نظر همکاران پژوهشگر ما این بود که در این گزارش نارسائیها و اشتباههای آماری، تحلیلی و نظری فراوان وجود دارد، به نحوی که کار استنباط و نتیجه‌گیری آن را کاملاً مختل کرده است. به این ترتیب، این گروه وطیفه خود دانست که بخشی از نتایج بررسی خود را به صورت اظهار نظرهای موجز و روشن از طریق چاپ در این فصلنامه در اختیار پژوهش‌گران و کارشناسان دانشگاهی، آزاد و دولتی قرار دهند. پژوهش‌گران این مرکز در مورد نتایج وخیم تصمیم‌گیری نادرست برای خدف بهینه‌سازی شتاب‌زده یارانه‌ها چنان نگران بودند که بلافاصله پس از روشن شدن نتایج، اولیه بررسی خود، از هر طریق ممکن از مسوولان محترم بویژه دفتر ریاست جمهوری درخواست کردند که تصمیم گیری در این باره - بویژه اگر قرار باشد که مبتنی بر گزارش «نظام هدفمند یارانه‌ها» باشد - حتماً هر چه زودتر متوقف شود تا بررسیهای چند جانبه بیشتر، نتایج خود را نمایان کنند. خوشبختانه متوجه شدیم که در این مورد، احتمالاً هشدارهای کارشناسی اثر بخشیده و ریاست جمهوری و دولت محترم ایشان، طرح یارانه ها را فعلاً متوقف کرده‌اند.
دریافت: 1394/3/17 | پذیرش: 1394/3/17 | انتشار: 1394/3/17