Imamjomezadeh S J, Ebrahimipour H, Malekan M, Mahmoudoghli R. (2015). Investigating the Relationship between Internet Use and Life Style among Students: a Case Study on Isfahan University’ Students.
refahj.
14(55), 291-314.
URL:
http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1682-fa.html
امام جمعه زاده سید جواد، ابراهیمی پور حوا، ملکان مجید، محمود اوغلی رضا. بررسی رابطه مصرف اینترنتی و سبک زندگی دانشجویان: مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه اصفهان رفاه اجتماعی ۱۳۹۳; ۱۴ (۵۵) :۳۱۴-۲۹۱
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-۱-۱۶۸۲-fa.html
چکیده: (۵۰۱۶ مشاهده)
مقدمه: : تکنولوژیهای نوین ارتباطی و اطلاعاتی با فراهمآوردن امکان پیدایی «جامعه شبکهای» افراد و جوامع را در قالبهای تازه، هویتهای تازه بخشیدهاند. این تکنولوژیها نه تنها قواعد و قوانین حاکم بر ارتباط و تعامل میان انسانها، بلکه ایستار افراد را نسبت به خود، دیگران و جهان تغییر دادهاند. در این میان، اینترنت شاخصترین و اصلیترین این تکنولوژیهاست. اینترنت به عنوان رسانۀ چندبُعدی فضای فرهنگی و اجتماعی است که کاربران را در موقعیتهای متنوع نقشها و سبکهای زندگی قرار میدهد. اینترنت هم در تولید و هم در مصرف، عملکردهای اجتماعی دارد که علاوه بر هویتسازی، باعث تغییر هویتی هم میشود. در همین راستا، پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین مصرف اینترنت و سبک زندگی دانشجویان پرداخته است.
روش: روش این پژوهش پیمایش و ابزار اصلی گردآوری دادهها، پرسشنامه بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانشجویان دانشگاه اصفهان از تمامی رشتهها در مقطع کارشناسی در سال تحصیلی 92-1391 که از بین آنها، تعداد 199 نفر با استفاده از فرمول کوکران و به شیوه نمونه گیری خوشهای انتخاب شدند.
یافتهها: میان مصرف اینترنتی و سبک زندگی کل پاسخگویان، در مجموع، رابطه وجود دارد. . در ضمن، نتایج نشان داد که مصرف اینترنتی باعث تغیرات مؤلفههای سبک زندگی میشود. با توجه به نتایج تحقیق، دیجیتالی شدن بر چگونگی آموزش دانشگاهی نیز تأثیر گذاشته است.
بحث:. نتایج مطالعه نشان میدهد که میان مصرف اینترنتی و سبک زندگی دانشجویان، در مجموع، رابطه وجود دارد. با بخشبندی نوع مصرف اینترنت به چهار بعد اطلاعاتی، سرگرمی، آموزشی و شبکههای اجتماعی، نتایج نشان داد که بعد آموزشی اینترنت بیشترین تأثیر را بر سبک زندگی کاربران دارد. با توجه به یافتهها، فرضیات مصرف فرهنگی، اولویت هزینهای، اوقات فراغت با میزان و شیوه مصرف اینترنتی رابطه داشته و تأیید میشوند.
نوع مطالعه:
اصیل |
موضوع مقاله:
رفاه اجتماعی دریافت: 1394/1/6 | پذیرش: 1394/1/6 | انتشار: 1394/1/6