مقدمه:
پیشگیری و کنترل خشونت علیه زنان در خانواده و پیامدهای فردی و اجتماعی آن مستلزم شناخت درست از وضعیت، علل و نتایج آن است. در این مقاله تلاش شده است تا براساس شواهد تحقیقی گردآوری شده تصویر مستندی از مسئلهی خشونت علیه زنان در خانواده ارائه گردد.
روش:
اطلاعات مربوط به خشونت علیه زنان از گردآوری و مرور 63 مقاله به زبان فارسی و انگلیسی، حاصل از پژوهشهای انجام شده در کشور که در دورهی زمانی 1387-1380 در مجلات معتبر علمی پژوهشی داخلی و خارجی منتشر شدهاند بهدست آمده و توصیف و تحلیل شدهاند.
یافتهها:
در ایران شیوع کلی خشونت نسبت به زنان در خانواده براساس نتایج مطالعات در تهران و شهرهای دیگر کشور طیف گستردهای از 5/17تا 6/93 درصد را شامل میشود. بالاترین فراوانی انواع آزار در کل و در جمعیت عمومی مربوط به آزار روانی و کمترین آن آزار جنسی بوده است. همچنین به نظر میرسد که تعامل مجموعهای از عوامل فردی، موقعیتی، اجتماعی و فرهنگی در ایجاد خشونت نقش ایفا میکنند.
بحث:
طیف گسترده شیوع خشونت در ایران میتواند عمدتا نتیجهی روششناسی متنوع مطالعات از جمله تعاریف در حیطههای مختلف خشونت، جمعیت هدف مطالعات، ابزار جمعآوری اطلاعات و تنوع در شهرهای محل انجام مطالعات باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |