دوره 13، شماره 49 - ( 4-1392 )                   جلد 13 شماره 49 صفحات 365-347 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi M, Kaldi A. (2013). Women’s Feeling of Social Security and Its Social Factors in Sanandaj. refahj. 13(49), 347-365.
احمدی محمد، کلدی علیرضا. احساس امنیت اجتماعی زنان و عوامل اجتماعی مؤثر بر آن؛ شهر سنندج رفاه اجتماعی 1392; 13 (49) :365-347

هدف: امنیت یکی از مولفه‌های اساسی رفاه اجتماعی است و زنان به عنوان سرمایه‌های انسانی هر جامعه، نقش

مؤثری در پیشبرد تعالی و اهداف جامعه دارند. این مطالعه با هدف بررسی میزان احساس امنیت اجتماعی در زنان و عوامل مؤثر بر آن در شهر سنندج انجام شد.

روش‌: این مطالعه توصیفی مقطعی در جمعیت زنان ۱۸ تا ۶۵ سال شهر سنندج انجام شد و ۲۵۰ نفر به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسش‌نامه محقق‌ساخته بود. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های همبستگی پیرسون، تعقیبی توکی و رگرسیون گام به گام تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: رابطه معنی‌داری بین احساس امنیت اجتماعی زنان در شهر سنندج و پایگاه اقتصادی- اجتماعی، پوشش مناسب، پایبندی مذهبی و استفاده از وسایل ارتباط جمعی مشاهده نشد، اما رابطه معنی‌دار و مثبتی بین احساس امنیت اجتماعی زنان در شهر سنندج و حمایت اجتماعی (۰/۳۳۹=r) و محل سکونت (۰/۵۰۲=r) وجود داشت. این دو متغیر حدود ۳۰% واریانس متغیر وابسته احساس امنیت اجتماعی زنان در شهر سنندج را تبیین نمودند.

بحث: مولفه‌های امنیت محل سکونت و حمایت اجتماعی بر احساس امنیت اجتماعی زنان شهر سنندج مؤثر هستند و وضعیت نامناسب اقتصادی، مزاحمت‌های خیابانی و همسرآزاری از مهم‌ترین دغدغه‌های بسیاری از زنان این شهر هستند.

دریافت: 1392/12/9 | پذیرش: 1392/12/9 | انتشار: 1392/12/9