دوره 13، شماره 48 - ( 1-1392 )                   جلد 13 شماره 48 صفحات 130-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khavari K, Sajadi H, Habibpour Gatabi K, Talebi M. (2013). Gender Inequality Perception and Mental Health. refahj. 13(48), 113-130.
خاوری کبری، سجادی حمیرا، حبیب‌پور گتابی کرم، طالبی مهدی. رابطۀ ابعاد احساس نابرابری جنسیتی با سلامت روان رفاه اجتماعی 1392; 13 (48) :130-113

مقدمه: اهداف توسعۀ انسانی هزارۀ سوم اساساً شامل محورهای سلامت و عدم تبعیض و نیز برابری، به‌ویژه برابری جنسیتی است. هدف این تحقیق، بررسی رابطۀ ابعاد احساس نابرابری‌های جنسیتی با سلامت روان زنان شاغل است. روش: در این مطالعه، از روش هم‌بستگی برای سنجش رابطۀ بین متغیر‌ها استفاده شده که در آن ۲۰۲ نفر از زنان شاغل در سازمان تأمین اجتماعی شهر همدان، در سال ۱۳۹۱، به‌روش نمونه‌گیری طبقه‌ای انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات، شامل پرسش‌نامۀ سنجش احساس نابرابری جنسیتی و پرسش‌نامۀ سنجش سلامت روان GHQ و چک‌لیست برای جمع‌آوری متغیرهای جمعیت‌شناختی بود. به‌منظور تجزیه‌وتحلیل نتایج، از ضریب هم‌بستگی پیرسون برای سنجش مقدار هم‌بستگی بین احساس نابرابری جنسیتی و سلامت روان استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد ازنظر وضعیت سلامت روان، 6/44 درصد کم‌ترین مقدار اختلال روانی را دارند و 1/45 درصد از جامعۀ تحت بررسی به میزان زیاد و خیلی زیاد، احساس نابرابری جنسیتی را ابراز داشتند. بحث: رابطۀ مثبت و معنی‌داری بین احساس نابرابری جنسیتی و سلامت روان وجود داشت؛ به‌طوری‌که هرچه احساس نابرابری کم‌تر باشد، سلامت روان افراد بهتر است. .
دریافت: 1392/9/23 | پذیرش: 1392/9/23 | انتشار: 1392/9/23