دوره 13، شماره 48 - ( 1-1392 )                   جلد 13 شماره 48 صفحات 46-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

Faraji Sabokbar H A, Vazin N. (2013). Structural Model of Relationship between Health Services and Health Indicators . refahj. 13(48), 28-46.
فرجی سبکبار حسنعلی، وزین نر گیس. مدل ساختاری رابطه سطح سلامت با خدمات بهداشتی‌ـ درمانی رفاه اجتماعی 1392; 13 (48) :46-28

مقدمه: سلامت از پایه‌‌های رشد اقتصادی اجتماعی جامعه و حق همگانی است و دولت‌ها باید با برنامه‌ریزی مناسب زمینۀ ایجاد آن را فراهم کنند. در ‌این بین، برخورداری از خدمات بهداشتی درمانی به‌عنوان پایۀ سلامت، از ارکان مهم پیشرفت هر جامعه‌ است. روش: پژوهش کاربردی حاضر با روش توصیفی و تحلیلی و هم‌بستگی و با گردآوری اطلاعات از طریق اسنادی و کتابخانه‌ای به تبیین رابطۀ سطح سلامت با سطح خدمات بهداشتی درمانی موجود در شهرستان‌های استان خراسان رضوی پرداخته است. برای جمع‌آوری اطلاعات از داده‌های آماری و برای مدل‌سازی از مدل معادلات ساختاری لیزرل در محیط نرم‌افزار لیزرل استفاده شد. یافته‌ها: یافته‌ها نشان می‌دهد بین متغیرهای بهداشت باروری و خدمات درمانی و تسهیلات ایمن‌سازی موجود و متغیرهای سطح جسمی و سلامت فردی شهرستان‌ها در سطح 05/0 رابطۀ معنی‌داری وجود دارد. بحث: ارتقای سطح سلامت ‌به خدمات بهداشتی درمانی وابسته است و شهرستان‌هایی که خدمات بهداشتی درمانی بیش‌تری دارند، از سطح سلامت بهتری برخوردار هستند. لذا بُعد سرمایه‌گذاری و ارائۀ خدمات مراقبت‌های بهداشتی برای شهروندان، توسعۀ زیرساخت‌ها و منابع و عوامل تأثیرگذار بهداشتی در سطح سلامت مهم است و با برنامه‌ریزی مناسب برای بهبود عدالت و برابری منطقه‌ای در زمینۀ شاخص‌های بهداشتی‌درمانی، شاهد ارتقای سطح تندرستی و سلامتی در سکونت‌گاه‌ها و شهرستان‌‌های استان خواهیم بود.
دریافت: 1392/9/23 | پذیرش: 1392/9/23 | انتشار: 1392/9/23