دوره 12، شماره 47 - ( 10-1391 )                   جلد 12 شماره 47 صفحات 317-297 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farhoudian A, Rahimi Movaghar A, Sefatian S, Mohammadi F. (2013). A Qualitative Assessment of Crack Supply in Tehran. refahj. 12(47), 297-317.
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1134-fa.html
فرهودیان علی، رحیمی موقر آفرین، صفاتیان سعید، محمدی فهیمه. بررسی کیفی وضعیت کراک در شهر تهران رفاه اجتماعی 1391; 12 (47) :317-297

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1134-fa.html


چکیده:   (6377 مشاهده)

مقدمه: عرضۀ مواد غیرقانونی نقش تعیین کننده‌ای در ابتلا به موارد جدید و عود پس از درمان و بعضی از معیارهای بهداشتی دارد. اخیراً، ایران با مادۀ غیرقانونی جدیدی به ‌نام کراک مواجه شده است که عمدتاً از دستۀ اوپیوئیدهاست. مقالۀ حاضر با هدف بررسی وضعیت عرضۀ کراک در بازار خرده‌فروشی شهر تهران ارائه شده است. روش: این مطالعه، با استفاده از روش‌های مطالعات کیفی و در‌‌ سال‌های ۸۶ تا ۸۷، در شهر تهران انجام شده است. برای دستیابی به اطلاعات، با فروشندگان کراک، مصرف کنندگان، درمانگران و افراد کلیدی و با استفاده از پرسش‌نامه با سؤالات باز و چند چک‌لیست مصاحبه شد. یافته‌ها: تهیۀ کراک، از نظر همۀ افراد، خیلی راحت ذکر شد و مشکلات تهیۀ آن، بی‌پولی و حضور مأموران انتظامی بود. اکثر پاسخ‌گویان معتقد بودند که قیمت کراک، نوسان داشته، رنگ و خلوص آن طی زمان تغییر کرده و کیفیت آن بدتر شده است و عمده‌ترین ناخالصی کراک را اضافه شدن دارو به آن دانستند. فروش کراک، پرسودتر از فروش سایر مواد و در سطح خرده‌فروشی ناشی از نیاز و فقر حاصل از اعتیاد ذکر شد. به‌طورکلی، ابهام و اختلاف‌نظر زیادی دربارۀ کیفیت و ترکیب کراک و نحوۀ تولید آن وجود داشت.

  بحث : این مطالعه نشان داد که با توجه به افزایش قابل توجه عرضۀ کراک در کشور، طی‌‌ سال‌های اخیر، تغییرات سریعی نیز در کیفیت این ماده و نحوۀ تهیۀ آن رخ داده است. اولویت دادن به مقابله با عرضۀ این ماده، در مقابل مواد سبک‌تری مانند تریاک، تولید اطلاعات صحیح دربارۀ کراک و آموزش آن به درمانگران و عموم مردم توصیه می‌شود

متن کامل [PDF 353 kb]   (4124 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: رفاه اجتماعی
دریافت: 1392/5/22 | پذیرش: 1392/9/2 | انتشار: 1392/9/2

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb