مقدمه: بدن نهتنها پدیدهای زیستی و فرهنگی و اجتماعی است، بلکه امروزه بهعنوان نشانگانی از هویت فردی و فرهنگی افراد بهشمار میرود که بهصورت اجتماعی ساخته میشود و ساخت و کارکرد آن حالتی از باورهای اجتماعی و فرهنگی است. پژوهشگران بر این باورند که بدن و فرهنگ جدای از یکدیگر وجود ندارند. افراد فرهنگ و جامعهای را که در آن زندگی میکنند، در بدن خود «تجسّم» مینمایند. در فهمی کلی، بدن یک فرهنگ بوده که بیانی از موضوعهای اساسی درون آن فرهنگ و جامعه است.
روش: در این پژوهش ارتباط بین مدیریت بدن و سرمایۀ فرهنگی به کمک روش پیمایشی بررسی میشود. در این مطالعۀ توصیفیتحلیلی از پرسشنامه برای جمعآوری اطلاعات استفاده شده است. حجم نمونه ۲۳۵ نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز هستند که با استفاده از نمونهگیری طبقهای انتخاب شدهاند.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان میدهد سطح مدیریت بدن در میان دانشجویان در حد متوسط است و بین مدیریت بدن و سرمایۀ فرهنگی رابطۀ مثبت و معنیداری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان میدهد که از میان متغیرهای مستقل و شناسایی، دو متغیر سرمایۀ فرهنگی و سن توانستهاند حدوداً ۱/۱۸ درصد پراکنش مدیریت بدن (متغیر وابسته) را تبیین کنند.
بحث: سرمایۀ فرهنگی یکی از مؤلفههای تبیین کنندۀ مدیریت بدن در میان دانشجویان است و افزایش در سطح سرمایۀ فرهنگی دانشجویان، به بهبود مدیریت بدن آنها منجر میشود
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |