مقدمه: وضعیت سلامت و سطح توسعه یافتگی کشورها رابطۀ متقابل و تنگاتنگی با یکدیگر دارند. انسان سالم، اساس توسعۀ پایدار است و افزایش رشد و توسعۀ اقتصادی، یکی از عوامل اصلی و مؤثر بر وضعیت سلامت کشورهاست.
روش: در این مطالعه، عوامل اقتصادی و اجتماعی مؤثر بر امید به زندگی در کشورهای واقعدر منطقۀ غرب اقیانوس آرام، سازمان بهداشت جهانی، با استفاده از مدل رگرسیون خطی چندگانه و با بهرهگیری از دادههای ترکیبی (۱۹۹۵ تا ۲۰۰۷) بررسی شد. سپس روش اثرات ثابت (حداقل مربعات با متغیرهای مجازی) براساس نتایج آزمون هاسمن به منظور برآورد مدل انتخاب گردید.
یافتهها: نتایج برآورد مدل برای منطقه غرب اقیانوس آرام، نشان دهندۀ اثرات مثبت و معنادار متغیرهای درآمد سرانه، آموزش، اشتغال، مخارج سلامت، ایمنیسازی در برابر سرخک (01/0 p< ) و شهرنشینی (05/0 p< ) بر امید به زندگی بود.
بحث: توجه به سیاستهای مربوط به توسعه اقتصادی و اجتماعی و برنامههای تثبیت اقتصادی مثل افزایش تولید، کاهش بیکاری و افزایش سطح آموزش و همچنین سیاستهای مربوط به ارتقای کارایی سیستمهای مراقبت سلامت به ویژه اصلاح شیوههای تأمین مالی و ارائۀ خدمات سلامت راهگشای افزایش طول عمر در کشورهای این مناطق خواهد بود
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |