دوره 12، شماره 44 - ( 5-1391 )                   جلد 12 شماره 44 صفحات 92-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soltani Ali Abadi M, Amirjan S, Unesi S J, Azkhosh M, Asgari A. (2012). The Efficiency of Communication Skills Training on . refahj. 12(44), 69-92.
سلطانی علی آباد مجتبی، امیرجان ساره، یونسی سید جلال، ازخوش منوچهر، عسگری علی. اثر بخشی آموزش مهارت‌های ارتباطی بر سطح خودمتمایزسازی پسران نوجوان رفاه اجتماعی 1391; 12 (44) :92-69

طرح مسئله: افزایش خودمتمایزسازی نقش مؤثری در سلامت روان نوجوانان دارد. پژوهش حاضر به منظور اثربخشی آموزش مهارت‌های ارتباطی بر افزایش خودمتمایزسازی پسران نوجوان دبیرستانی ساکن شهر تهران انجام شد. روش: طرح مورد استفاده در این پژوهش، طرح تجربی حقیقی است.جامعه آماری مورد مطالعه، کلیه نوجوانان پسر دبیرستانی ساکن منطقه سه است. با استفاده از پرسش نامه خود متمایزسازی( DSI ) 30 نفر از دانش آموزان دبیرستانی به طور تصادفی در دو گروه کنترل(15 نفر) و آزمایش(15) نفر انتخاب شدند. گروه آزمایش به مدت 3 ماه، تحت 13جلسه آموزش مهارت‌های ارتباطی به صورت گروهی قرار گرفت. در نهایت از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد یافته‌ها: آموزش مهارت‌های ارتباطی به صورت گروهی باعث ایجاد تفاوت معنادار درمیانگین پس آزمون گروه آزمایش شده است. نتایج: نتایج نشان داد که آموزش مهارت‌های ارتباطی به افزایش خودمتمایزسازی نوجوانان دبیرستانی منجرشده است و ابزار مناسبی برای افزایش خودمتمایزسازی در نوجوانان است.

دریافت: 1391/10/26 | انتشار: 1391/5/25