دوره 22، شماره 85 - ( 5-1401 )                   جلد 22 شماره 85 صفحات 179-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: A-10-3855-1

Eslami S, Kabini Moghadam S, Nasser F. (2022). High Risk Social Behaviors in Adolescent Students of Guilan. refahj. 22(85), 159-179.
اسلامی شیدا، کابینی مقدم سلیمان، ناصر فاطمه. رفتارهای پرخطر اجتماعی در دانش آموزان نوجوان گیلان رفاه اجتماعی 1401; 22 (85) :179-159

مقدمه: رفتارهای پرخطر در هر جامعه‌ای یکی از عمده‌ترین عوامل تهدیدکننده نظام سلامت تلقی می‌شود. ازآنجایی‌که خطرپذیری نوجوانان نسبت به دیگر گروههای سنی بالاتر است گرایش بیشتری به این نوع رفتارها در آنها دیده می‌شود. هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان شیوع رفتارهای پرخطر اجتماعی در بین دانش‌آموزان نوجوان استان گیلان بود.
   روش: این پژوهش به روش پیمایش انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل تعداد 182637 نفر از دانش‌آموزان دوره متوسطه استان گیلان در سال 1399 بود که تعداد 384 نفر از آنان به روش خوشه‌ای چندمرحله‌ای به‌عنوان نمونه انتخاب شد. برای جمع‌آوری داده‌های موردنیاز از مقیاس خطرپذیری زاده‌محمدی و احمدآبادی (2008) استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها در سطح توصیفی از روشهای آماری فراوانی، نمودار و در سطح استنباطی از آزمونهای ناپارامتری کروسکال والیس و یو من-وایت‌نی استفاده شد. تمامی عملیات آماری به‌وسیله نرم‌افزار SPSS.ver16 تجزیه‌وتحلیل شد.
   یافته‌ها: مصرف سیگار، رفتارهای پرخاشگرانه، مصرف مواد مخدر، رانندگی پرخطر، دوستی با جنس مخالف و رابطه جنسی با جنس مخالف به ترتیب بیشترین شیوع را در بین دانش‌آموزان داشت. همچنین نتایج نشان داد شیوع رفتارهای پرخطر در بین نوجوانان بر اساس سن، جنسیت، رشته تحصیلی و پایه تحصیلی آنان تفاوت معناداری نداشت.
   بحث: جامعه دانش‌آموزی با رفتارهای پرخطری مواجه است و برای درمان این مشکلات باید از تمام ظرفیتهای سازمانها و متخصصان ازجمله روانشناسان و جامعه‌شناسان استفاده کرد.

نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: آسیبهای اجتماعی
دریافت: 1399/12/8 | پذیرش: 1401/3/17 | انتشار: 1401/5/17