دوره 7، شماره 29 - ( تابستان 1387 )                   جلد 7 شماره 29 صفحات 112-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hamzehee M. (2008). The Approaches of Some Iran Newspapers toward Addiction: Crime or Illness?. refahj. 7(29), 91-112.
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-2087-fa.html
حمزه ئی مهدیه. رویکرد به اعتیاد در برخی روزنامه‌های کشور: جرم یا بیماری؟ رفاه اجتماعی 1387; 7 (29) :112-91

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-2087-fa.html

طرح مسأله: این مقاله می‌کوشد جهت‌گیری مطالب اعتیادمحور چهار روزنامه کشور (کیهان، اطلاعات، اعتماد و اعتماد ملی) را نسبت به اعتیاد مورد بررسی قرار دهد و سهم هر یک از متغیرهای مستقل را در مورد این جهت‌گیری شناسایی و تعیین کند. روش: تحقیق حاضر بر مبنای روش تحلیل محتوا به بررسی جهت‌گیری اخبار و مطالب چهار روزنامه مذکور از 5 تیر 1385 تا 5 تیر 1386 پرداخته است. از تکنیک آمار استنباطی و آزمون کای اسکوئر برای سنجش رابطه بین متغیرها استفاده شده است. یافته‌ها: مطابق یافته‌ها، بین متغیرهای مستقل (نوع مطلب، خبرسازان، نوع ماده مخدر در تیتر و لید، نوع ماده مخدر غیرمجاز در تیتر و لید) و متغیر وابسته (جهت‌گیری مطلب نسبت به اعتیاد) تفاوت معنی‌داری مشاهده می‌شود نتایج: برای تغییر در روش‌های حل معضل اعتیاد، مطبوعات، یکی از مکانیسم‌های مهم هستند. یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که مطبوعات، تولیدکننده و اشاعه‌دهنده جهت‌گیری هستند که سال‌هاست در جامعه، سیاست‌ها و قوانین ما ریشه دوانده‌اند. تقویت ارتباط مطبوعات با کارشناسان و متخصصان حوزه‌های پژوهشی، بهداشتی و نهادهای غیردولتی برای تصحیح این جهت‌گیری ضروری است.

دریافت: 1394/6/18 | پذیرش: 1394/6/18 | انتشار: 1394/6/18