دوره 5، شماره 20 - ( بهار 1385 )                   جلد 5 شماره 20 صفحات 134-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yar mohamadian A, Oreizi H. (2006). A Study to Investigate Interaction between Employment Commitment and Employment Status in Affecting Psychological Distress. refahj. 5(20), 117-134.
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-2005-fa.html
یارمحمدیان احمد، عریضی حمیدرضا. رابطه بیکاری با سلامت روانی با توجه به نقش تعدیلی تعهد به اشتغال در بین دانش آموزان ترک تحصیل کرده رفاه اجتماعی 1385; 5 (20) :134-117

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-2005-fa.html

طرح مسئله: هدف پژوهش حاضر بررسی تأ ثیر بین تعهد به اشتغال و وضعیت کاری (دارای کار بدون کار ) بر سلامتی روانی بوده است . فرضیه پژوهش عبارت بود از اینکه رابطه بین تعهد به اشتغال و سلامت روانی برای افراد دارای کار، مثبت و برای افراد بیکار، منفی است. روش: افرادی که در سال اول دبیرستان در شهر اص فهان، مدرسه را ترک کرده بودند، جامعه پژوهش حاضر را تشکیل می دهند که در طی سه سال اول زندگی کاری خود به ابزارهای پژوهش حاضر پاسخ داده اند. نمونه شرکت کنندگان شامل 1030 نفر از دانش آموزان بوده اند که به صورت تصادفی طبقه ای از 6 ناحیه آموزش و پرورش اصفهان انتخاب شده بودند. روش: ابزارهای پژوهش، پرسشنامه سلامت عمومی و تعهد به کار بوده است. یافته ها و نتایج : یافته ها فرضیه پژوهش را تأیید می کند که بر طبق آن تفاوت معنی داری بین دو متغیر تعهد به اشتغال و سلامت روانی در بین گروه بیکار و دارای کار وجود دارد . یافته ها براساس نظریه های موجود و بخصوص محرومیت مکنون مورد بحث قرار گرفته است.

دریافت: 1394/6/7 | پذیرش: 1394/6/7 | انتشار: 1394/6/7