دوره 5، شماره 19 - ( زمستان 1384 )                   جلد 5 شماره 19 صفحات 74-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heidarnia A, Sanaei B, Taleghani N. (2006). Study of Mental Health and Self-Esteem between Chi1dren Under Paternal Custody, Maternal Custody and Intact Families. refahj. 5(19), 55-74.
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1947-fa.html
حیدرنیا احمد، ثنایی باقر، طالقانی نرگس. سلامت روان و عزت نفس دانش‌آموزان پسر دوره راهنمایی در خانواده‌های عادی, تحت حضانت پدر و تحت حضانت مادر رفاه اجتماعی 1384; 5 (19) :74-55

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1947-fa.html

طرح بحث: طلاق به‌‌عنوان پدیده‌ای که به گسست خانواده می‌انجامد، بر جنبه‌های مختلف زندگی کودکان و نوجوانان تاثیر می‌گذارد. در پژوهش‌ها از زوایای مختلف، به تاثیرات طلاق بر کودکان و نوجوانان پرداخته شده است. تحقیق کنونی به بررسی سلامت روان و عزت نفس کودکان خانواده‌های عادی، کودکان تحت حضانت پدر و کودکان تحت حضانت مادر پرداخته است. روش تحقیق: جامعه آماری این پژوهش دانش‌آموزان پسر مدارس راهنمایی شهرستان اسلام‌شهر می‌باشد که در سال تحصیلی 83ـ82 مشغول به تحصیل می‌باشند. از این جامعه نمونه‌ای به حجم 90 نفر در سه گروه 30 نفره انتخاب گردید. پسران تحت حضانت پدر، پسران تحت حضانت مادر و پسران خانواده‌های عادی که با رعایت همتاسازی انتخاب شدند. برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسش‌نامه عزت‌نفس کوپر اسمیت (فرم نوجوانان) و پرسش‌نامه سلامت عمومی (GHQ-28) استفاده شد. یافته‌ها: نتایج به دست آْمده نشان داد که عزت نفس و سلامت روان پسران خانواده‌های عادی بالاتر از پسران خانواده‌های طلاق (اعم از پسران تحت حضانت پدر و پسران تحت حضانت مادر) است. بین عزت‌نفس پسران تحت حضانت پدر و پسران تحت حضانت مادر تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد ولی پسران تحت حضانت مادر سلامت روان کلی آنها بالاتر از پسران تحت حضانت پدر بود (تفاوت معنی‌داری در سطح 05/0p مشاهده گردید).

واژه‌های کلیدی: حضانت، سلامت روان، طلاق، عزت نفس
دریافت: 1394/6/5 | پذیرش: 1394/6/5 | انتشار: 1394/6/5