دوره 3، شماره 12 - ( بهار 1383 )                   جلد 3 شماره 12 صفحات 256-227 | برگشت به فهرست نسخه ها

hemmati R. (2004). Factors Influencing Women Harassment:The Case Study of Tehran Family . refahj. 3(12), 227-256.
همتی رضا. عوامل موثر بر خشونت مردان علیه زنان: مطالعه موردی خانواده‌های رفاه اجتماعی 1383; 3 (12) :256-227

در این مقاله با بهره‌گیری از دو ره‌یافت عمده فمینیستی و رهیافت خشونت خانوادگی تأثیر عوامل اجتماعی، اقتصادی و روان‌شناختی بر خشونت مردان علیه زنان در خانواده‌های تهرانی بررسی می‌شود؛ پدیده‌ای که در دهه‌های اخیر به عنوان یک مسئله اجتماعی مهم در جامعه ما مطرح شده است. در این تحقیق مسئله اصلی این است که چه عامل یا عواملی در بروز رفتارهای خشونت‌آمیز مردان علیه زنان در خانواده‌های تهرانی مؤثرند و چه راهکارهایی را می توان برای کاهش این امر ارائه کرد. این مطالعه به شیوه پیمایشی بر روی 320 خانوار و طراحی دو نوع پرسشنامه جداگانه برای مردان و زنان و با استفاده از روش‌های آماری چون رگرسیون چند‌متغیری و تحلیل مسیر صورت گرفته است. یافته‌های تحقیق حاضر نشان می‌دهد در کنار برخی از متغیرهای زمینه‌ای چون سن، تعداد فرزندان و... از بین تمام متغیرهای مستقل، چهار متغیر (رضایت اجتماعی، اسنادهای‌منفی و عزت‌نفس و پایگاه ‌اقتصادی و اجتماعی)، رابطه مستقیمی با خشونت کلّی (فیزیکی و عاطفی) دارد و سایر متغیرها (اعتقاد به ایدئولوژی پدرسالاری، گرایش به پذیرش همسر آزاری، نگرش به نقش اجتماعی زنان، جامعه‌پذیری خشن) رابطه غیر مستقیمی را با خشونت کلّی نشان می‌دهند.

واژه‌های کلیدی: ایران، تهران، خشونت، زنان
دریافت: 1394/6/3 | پذیرش: 1394/6/3 | انتشار: 1394/6/3