دوره 8، شماره 33 - ( تابستان 1388 )                   جلد 8 شماره 33 صفحات 226-217 | برگشت به فهرست نسخه ها

foroudastan M, arizi H, noori A. (2009). Educational Level as A Criterion for Choosing Spouse and Comparing It in Male and Female Students. refahj. 8(33), 217-226.
فرودستان مهرنوش، عریضی حمیدرضا، نوری ابوالقاسم. معیار انتخاب سطح تحصیلات همسر و مقایسه آن دردانشجویان دختر و پسر رفاه اجتماعی 1388; 8 (33) :226-217

مهرنوش فرودستان*، حمیدرضا عریضی**، ابوالقاسم نوری** طرح مسأله: سطح تحصیلات همسر به عنوان یکی از معیارهای انتخاب همسر مطرح می‌باشد. در این پژوهش اهمیت این معیار از نظر دانشجویان مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس به تفاوتهای جنسیتی در انتخاب سطح تحصیلات همسر پرداخته شده است. روش: پژوهش از نوع پیمایشی و جامعه آماری آن کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه اصفهان در سال 85-1384 می‌باشد. از این جامعه یک نمونه 212 نفری شامل 107 دختر و 105 پسر، به‌صورت تصادفی ساده انتخاب شد. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. یافته‌ها: از نظر جوانان دانشجو، سطح تحصیلات همسر بسیار اهمیت دارد و از جمله معیارهای انتخاب همسر می‌باشد (001/0< p ). همچنین در مورد معیار انتخاب سطح تحصیلات همسر بین دختران و پسران دانشجو تفاوت معنی دار وجود دارد(001/0< p ). دختران بیشترین تمایل را در انتخاب سطح تحصیلات بالاتر همسر و پسران کمترین تمایل را در انتخاب سطح تحصیلات بالاتر همسر، از خود نشان داده اند. نتایج: بر اساس نتایج این پژوهش، این نگرش و تفکر قالبی در جامعه وجود دارد که باید سطح تحصیلات مرد بالاتر از همسرش باشد. همچنین آمارها بیانگر افزایش تعداد دانشجویان دختر ورودی دانشگاهها نسبت به دانشجویان پسر است. این روند می‌تواند افزایش سن تجرد در جوانان، خصوصاً دختران تحصیل کرده جامعه را موجب گردد. برخی راهبردها در جهت اصلاح نگرشها موجود پیشنهاد شده است.

متن کامل [PDF 351 kb]   (2047 دریافت)
دریافت: 1394/6/2 | پذیرش: 1394/6/2 | انتشار: 1394/6/2