دوره 9، شماره 34 - ( فصلنامه رفاه اجتماعی 1388 )                   جلد 9 شماره 34 صفحات 0-275 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahedifar N, SharifiyanSani M, Setare Foruzan A, Biglaryan A. (2009). Relationship between Exposure to Inter-parental Physical Violence and 4 areas of Self-Esteem in college students. refahj. 9(34), 275-0.
شاهدی‌فر نسرین، شریفیان‌ثانی مریم، ستاره فروزان آمنه، بیگلریان علی. مواجهه با خشونت جسمی والدین با یکدیگر و ارتباط آن با عزت‌نفس رفاه اجتماعی 1388; 9 (34) :0-275

طرح مسئله: مطالعه حاضر با هدف بررسی ماهیت مواجهه دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی و انسانی تبریز با خشونت جسمی بین والدین خود و ارتباط آن با عزت‌نفس دانشجویان انجام شده است.

روش: مطالعه به‌صورت مقطعی و با استفاده از پرسشنامه مواجهه با خشونت جسمی بین والدین و پرسشنامه عزت‌نفس کوپراسمیت انجام شد.

یافته‌ها: یک‌چهارم دختران (8/25%) و نزدیک به یک‌دوم پسران (5/45%) مواجهه با خشونت جسمی بین والدین خود را گزارش نمودند. دانشجویان دو گروه واجد و فاقد مواجهه با خشونت جسمی بین والدین به لحاظ عزت‌نفس خانوادگی تفاوت آماری معنادار داشتند (p=0/006). در دختران دو گروه به لحاظ چهار بعد عزت‌نفس تفاوت آماری معنادار مشاهده نشد و در مورد پسران دو گروه نیز تنها عزت‌نفس تحصیلی (p=0/018) از لحاظ آماری معنی‌دار شد.

نتیجه‌گیری: کاهش بعد خانوادگی عزت‌نفس جوانان و بعد تحصیلی عزت‌نفس پسران جوان در مواجهه با پدیده خشونت بین والدین طی دوران کودکی و نوجوانی مشکلی شایع و درخور توجه می‌باشد.

دریافت: 1394/5/30 | پذیرش: 1394/5/30 | انتشار: 1394/5/30