دوره 9، شماره 34 - ( فصلنامه رفاه اجتماعی 1388 )                   جلد 9 شماره 34 صفحات 31-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rabiee A, Shaghasemi E. (2009). Social and Individual Pathology of the Iranian Virtual Relations: A Qualitiative Study. refahj. 9(34), 11-31.
ربیعی علی، شاقاسمی احسان. آسیب‌شناسی فردی و اجتماعی روابط مجازی در ایران: یک رویکرد کیفی رفاه اجتماعی 1388; 9 (34) :31-11

طرح مسئله: با اینکه اینترنت و فضای مجازی فرصت‌های بی‌سابقه‌ای برای جوانان ایران مهیا کرده است، آسیب‌شناسی اینترنت برای جوان ایرانی کمتر مورد توجه بوده است. پژوهش حاضر می‌کوشد با اتخاذ رویکرد انتقادی به مسئله دوستی‌های اینترنتی و عشق سیال، به ابعاد مختلف این پدیده در بین جوانان ایرانی بپردازد. روش: این پژوهش با یک رویکرد کیفی، مطالب مرتبط با دوستی‌های اینترنتی را بر روی وبلاگ‌های وبلاگ‌نویسان ایرانی گرد‌آوری و تحلیل کرده است. مطالب و مواد گردآوری شده با یک روش کیفی مقوله‌بندی و تحلیل شده‌اند و در پایان، نویسندگان با توجه به مواد گردآوری شده، دست به تحلیل زده و پیش بینی‌هایی از آینده این نوع روابط ارائه کرده‌اند. یافته‌ها: اکثر وبلاگ‌نویسان جوان ایرانی به دوستی‌های اینترنتی نگرش منفی دارند. آسیب‌زایی و فریب‌آمیز بودن این دوستی‌ها از جمله مهم‌ترین دلایل این کاربران در نقد این قبیل دوستی‌ها بوده است. نتایج: دوستی‌های اینترنتی در ایران طرفداران زیادی دارند. با وجود این مخالفان این دوستی‌ها در میان کاربران اینترنت و مخصوصا وبلاگ‌نویسان به مراتب بیشترند. همچنین، مرور روایت‌های منفی وبلاگ‌نویسان از این دوستی‌ها نشان می‌دهد که بیشتر این افراد در گذشته نگرش مثبتی به دوستی‌های اینترنتی داشته‌اند.

واژه‌های کلیدی: اینترنت، ایران، عشق سیال، گپ(چت)، وبلاگ
دریافت: 1394/5/29 | پذیرش: 1394/5/29 | انتشار: 1394/5/29