جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای مکانیسم های ثروت آفرینی

رویا اخوان خرازیان، بهار حافظی، مصطفی رجبی، مریم شریف‌دوست،
دوره ۲۵، شماره ۹۶ - ( ۱-۱۴۰۴ )
چکیده

مقدمه: مکانیسم‌های­ثروت‌آفرینی، فرآیندهایی چندوجهی و پیچیده هستند که از عوامل گوناگونی تأثیر می‌پذیرند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه­ی سرمایه­اجتماعی، سلامت­عمومی و حاکمیت با مکانیسم‌های­ثروت­آفرینی در اقتصادهای با سطح رفاه متوسط انجام شده است.
روش: این پژوهش از نوع کاربردی و با روش توصیفی-تحلیلی، با استفاده از تحلیل رگرسیون داده‌های تابلویی، در۷۱ کشور منتخب با سطح رفاه متوسط برای سال­های ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۳ انجام شده است. متغیر وابسته مکانیسم‌های ثروت­آفرینی و متغیرهای مستقل شامل سرمایه­اجتماعی، سلامت­عمومی، حاکمیت، آزادی­شخصی و تحصیلات است که از داده‌های مؤسسه لگاتوم استخراج شده­اند.
یافته­ ها: نتایج حاصل از برآورد الگوی رگرسیونی نشان داد که سرمایه­اجتماعی برابر با ۲/۴ درصد، سلامت­عمومی برابر ۷/۳ درصد و حاکمیت برابر ۵/۲۰ درصد تأثیر مثبت و معناداری بر مکانیسم‌های­ثروت‌آفرینی در کشورهای منتخب داشته­اند. در مقابل، آزادی­شخصی برابر ۲/۱ درصد تأثیر منفی و معناداری بر این مکانیسم‌ها نشان داد. همچنین تحصیلات برابر ۲/۰ درصد، تأثیر غیرخطی و معنادار بر مکانیسم‌های­ثروت‌آفرینی داشت.
بحث: بهبود شاخص سرمایه­اجتماعی، سلامت­عمومی و حاکمیت در کشورهای با سطح رفاه متوسط به بهبود مکانیسم های ثروت‌آفرینی منجر می شود. تأثیر منفی آزادی­شخصی در این کشورها، منطبق با نظریه‌های نهادگرایی است و بر ضرورت بسترسازی نهادی تأکید دارد. تأثیر غیرخطی تحصیلات، نیز با مفهوم سرریز دانش سازگار بوده و بر اهمیت سرمایه‌گذاری هدفمند در آموزش عالی دلالت دارد. لذا، سیاست‌گذاران باید ضمن تقویت نهادها و سرمایه­اجتماعی، به ارتقای سلامت­عمومی و سرمایه‌گذاری مؤثر در آموزش عالی توجه کنند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb