جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای راهکارهای مبتکرانه و واکنشی

سهیلا صادقی فسایی، سمیه مقدم،
دوره ۱۳، شماره ۴۹ - ( ۴-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: مطالعۀ مسائل اجتماعی، همواره جزو بخش‌های پیچیدۀ جامعه‌شناسی بوده است؛ زیرا آنچه امروز از دید عده‌ای چالش اجتماعی تلقی می‌شود، ممکن است فردا و از دید عده‌ای دیگر این گونه تلقی نشود. جامعه‌شناسی اگرچه در شناسایی و تبیین مسائل اجتماعی دیدگاه‌های نظری متنوعی را بسط داده؛ از شناسایی و تحلیل و تبیین مسائل زنان همواره غفلت ورزیده و آن را موضوعی حاشیه‌ای دانسته است. شاید بهترین راه برای جبران غفلت جامعه‌شناسی، در نظر گرفتن تجربیات روزانۀ زنان و شناسایی مشکلات آنان بنا بر روایت خودشان باشد.

روش: تحقیق حاضر که از نوع کیفی و اکتشافی است، از طریق ۵۴ مصاحبۀ عمیق با زنان شهر تهران در گسترۀ سنی ۱۹ تا ۵۹ سال، به دنبال شناسایی و دسته‌بندی مسائل زنان از دید خودشان است.

یافته‌ها: یافته‌های تحقیق حاکی از آن است که تنوع و گسترۀ مسائل زنان با توجه به متغیرهایی همچون سن، شغل، تحصیلات، طبقه و وضعیت تأهل متفاوت است و تصور زنان از مسائل اجتماعی شان، با تجربیات واقعی آن‌ها در زندگی روزمره شکل می‌گیرد.

بحث: مصاحبه‌های عمیق در این تحقیق آشکار کرد که مسائل زنان به دو بخش خصوصی و عمومی تقسیم می‌شود و زنان با توجه به عوامل مختلفی همچون عوامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و فردی، مسائل خود را تبیین کرده و برای مرتفع ساختن آن از دو راهکار مبتکرانه و واکنشی بهره می‌برند.

 
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb