جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای تولید ناخالص داخلی

.B Zare، .Z Asadi،
دوره ۱۱، شماره ۴۲ - ( ۷-۱۳۹۰ )
چکیده


هدی رضایی روشن، علی رحمانی فیروزجاه، امیرمنصور طهرانچیان، دکتر رضاعلی محسنی،
دوره ۱۹، شماره ۷۵ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده


مقدمه: هدف توسعه دستیابی به انواع آزادی‌ها است. هرگونه محرومیت و محدودیت، به‌نوعی سلب آزادی می‌کند که در نتیجه آن زمینه تولید به‌عنوان فاعل توسعه و پیشرفت از بین خواهد رفت. درواقع، دستیابی به آزادی اقتصادی و به دنبال آن پیشرفت اجتماعی در هر کشوری می‌تواند از اهمیت زیادی برخوردار بوده و بر تولید ناخالص داخلی کشورها تأثیرگذار باشد.
روش: آمارهای مربوط به پیشرفت اجتماعی، آزادی اقتصادی و همچنین تولید ناخالص داخلی سرانه در ۱۴۴ کشور به ترتیب برگرفته از شاخص پیشرفت اجتماعی، بنیاد هریتیج و بانک جهانی در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ است. جهت مقایسه تأثیر شاخص‌های پیشرفت اجتماعی و آزادی اقتصادی بر تولید ناخالص داخلی سرانه از روش داده‌های تابلویی با استفاده از نرم‌افزار Eviews۱۰ مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفته است.
یافته‌ها: نتایج برآورد داده‌های تابلویی در سال‌های موردبررسی نشان داد که شاخص پیشرفت اجتماعی تأثیر افزایشی و معنادار بر تولید ناخالص داخلی سرانه در کشورهای با درآمد پایین، کشورهای با درآمد پایین‌تر از حد متوسط، کشورهای با درآمد بالاتر از حد متوسط و کشورهای با درآمد بالا دارد. شاخص آزادی اقتصادی نیز بر تولید ناخالص داخلی سرانه در کشورهای با درآمد پایین، اثر افزایشی و معنادار؛ در کشورهای با درآمد متوسط به پایین، اثر بی‌معنا؛ در کشورهای با درآمد متوسط به بالا اثر بی‌معنا؛ و در کشورهای با درآمد بالا اثر افزایشی و معنادار داشته است.
بحث: پیشرفت اقتصادی و اجتماعی در کشورها دو خط موازی هستند که باید با هم و در یک مسیر حرکت می‌کنند. بدین‌ترتیب می‌توان گفت با مؤثر بودن این شاخص‌ها، جامعه به سمت رفاه اقتصادی و اجتماعی رفته و این جامعه یک جامعه ایده‌آل خواهد بود.

خانم مریم محمدی، دکتر مهدی شهرکی،
دوره ۲۵، شماره ۹۶ - ( ۱-۱۴۰۴ )
چکیده

چکیده
مقدمه: برای رسیدن به سطح توسعه بالاتر کشورها معمولاً از سیاست‌های رشد اقتصادی سریع حمایت می‌کنند که این سیاست‌ها آثار زیست‌محیطی فراوانی به‌خصوص برای کشورهای صادرکننده نفت بجا گذاشته است، از طرفی تخریب زیست‌محیطی نیز بر وضعیت سلامت و توسعه انسانی تأثیرگذار است لذا برای سیاست‌گذاری، بررسی ارتباط بین توسعه انسانی، تخریب محیط‌زیست و هزینه‌های سلامت بسیار ضروری است از این‌رو هدف مطالعه حاضر بررسی ارتباط پویا بین مخارج سلامت، انتشار دی‌اکسید کربن و شاخص توسعه انسانی برای کشورهای عضو اوپک است.
روش: این مطالعه توصیفی- تحلیلی و کاربردی بود که در سطح بین‌المللی و با استفاده از داده‌های تابلویی ۱۲ کشور عضو اوپک طی دوره ۲۰۲۰-۲۰۰۰ و با روش اقتصادسنجی مکانیسم تصحیح خطای برداری در نرم‌افزار ایویوز ۱۰ انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین انتشار دی‌اکسید کربن و شاخص توسعه انسانی یک رابطه علی وجود دارد. افزایش انتشار دی‌اکسید کربن منجر به افزایش هزینه‌های سلامت و کاهش شاخص توسعه انسانی می‌شود همچنین افزایش هزینه‌های سلامت منجر به افزایش شاخص توسعه انسانی می شود.
بحث: در کشورهای صادرکننده نفت افزایش دی‌اکسید کربن منجر به کاهش شاخص توسعه انسانی می شود لذا برای کاهش اثرات زیست‌محیطی در مسیر اهداف توسعه استفاده از فن‌آوری‌های پاک‌ در فرآیندهای تولید ضروری است همچنین باید کشورها استفاده از منابع انرژی کربن را به‌شدت کاهش دهند و سهم منابع تجدید پذیر را در ترکیب انرژی خود برای حفظ اکوسیستم و افزایش کیفیت زندگی افزایش دهند.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb