جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای کوهی

لیلا کوهی،
دوره ۳، شماره ۹ - ( پاییز ۱۳۸۲ )
چکیده

این پژوهش به بررسی وضعیت روان‌شناختی کودکان دارای پدر معتاد اختصاص دارد. به‌همین منظور، از میان مراجعین به مرکز ترک اعتیاد شهید ملت‌دوست، سوءمصرف‌کنندگان تریاک که ۵ـ۳ سال سابقه مصرف تریاک داشتند و دارای کودکان سنین ۹ـ۷ سال تمام بودند، گروه بالینی شامل ۴۰ نفر انتخاب شد. گروه مقایسه پژوهش نیز شامل ۴۰ نفر از افرادی بود که سابقه سوءمصرف هیچ ماده‌ای را نداشتند. آنان از لحاظ سن، تحصیلات، وضعیت اقتصادی خود و همسرشان و نیز تعداد فرزندانشان با گروه بالینی به‌صورت گروهی همتاسازی شدند.

AWT IMAGEاهداف دیگر پژوهش مقایسه الگوهای شخصیتی بیمارگونه در افراد دچار اعتیاد و نیز بررسی رابطه میان الگوهای شخصیتی پدران با مشکلات رفتاری ـ هیجانی کودکانشان بود. برای بررسی وضعیت روان‌شناختی کودکان، از فهرست رفتاری ـ هیجانی کودک (CBCL) استفاده شد و برای بررسی الگوهای شخصیتی در پدران، از پرسشنامه چندمحوری میلون ۲ (MCMI-II). یافته‌های پژوهش نشان داد که کودکان پدران دچار اعتیاد اختلالات رفتاری ـ هیجانی بیشتری نسبت به گروه کودکان پدران غیرمعتاد دارند. مقایسه الگوهای شخصیتی بیمارگونه در افراد معتاد و غیرمعتاد نیز حاکی از وجود سه الگوی شخصیتی بیمارگونه (ضداجتماعی، خودشیفته، وابسته) در افراد دچار اعتیاد بود. یافته‌های مربوط به بررسی رابطه میان الگوهای شخصیتی پدران و مشکلات رفتاری ـ هیجانی کودکان نیز نشان‌دهنده وجود رابطه میان برخی الگوهای شخصیتی در پدران و برخی از مشکلات رفتاری ـ هیجانی در کودکان آنان بود.


حسین صادقی، ارشک مسائلی، مهدی باسخا، مسعود کوهیان،
دوره ۱۰، شماره ۳۷ - ( فصلنامه علمی پژوهشی رفاه اجتماعی ۱۳۸۹ )
چکیده


سعید سلطانی بهرام، محمد باقر عیزاده اقدم ، کمال کوهی ،
دوره ۱۲، شماره ۴۷ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده

  مقدمه: بدن نه‌تنها پدیده‌ای زیستی و فرهنگی و اجتماعی است، بلکه امروزه به‌عنوان نشانگانی از هویت فردی و فرهنگی افراد به‌شمار می‌رود که به‌صورت اجتماعی ساخته می‌شود و ساخت و کارکرد آن حالتی از باورهای اجتماعی و فرهنگی است. پژوهشگران بر این باورند که بدن و فرهنگ جدای از یکدیگر وجود ندارند. افراد فرهنگ و جامعه‌ای را که در آن زندگی می‌کنند، در بدن خود «تجسّم» می‌نمایند. در فهمی کلی، بدن یک فرهنگ بوده که بیانی از موضوع‌های اساسی درون آن فرهنگ و جامعه است.

  روش: در این پژوهش ارتباط بین مدیریت بدن و سرمایۀ فرهنگی به کمک روش پیمایشی بررسی می‌شود. در این مطالعۀ توصیفی‌تحلیلی از پرسش‌نامه برای جمع‌آوری اطلاعات استفاده شده است. حجم نمونه ۲۳۵ نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز هستند که با استفاده از نمونه‌گیری طبقه‌ای انتخاب شده‌اند.

  یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد سطح مدیریت بدن در میان دانشجویان در حد متوسط است و بین مدیریت بدن و سرمایۀ فرهنگی رابطۀ مثبت و معنی‌داری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان می‌دهد که از میان متغیرهای مستقل و شناسایی، دو متغیر سرمایۀ فرهنگی و سن توانسته‌اند حدوداً ۱/۱۸ درصد پراکنش مدیریت بدن (متغیر وابسته) را تبیین کنند.

  بحث: سرمایۀ فرهنگی یکی از مؤلفه‌های تبیین کنندۀ مدیریت بدن در میان دانشجویان است و افزایش در سطح سرمایۀ فرهنگی دانشجویان، به بهبود مدیریت بدن آن‌ها منجر می‌شود


محمد عباس زاده، محمد باقر علیزاده اقدم، کمال کوهی ، پروین علیپور ،
دوره ۱۳، شماره ۵۱ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه:

روش:

یافته‌ها:

بحث:

از بین انواع سرمایه‌ها، سرمایۀ اجتماعی بیشترین نقش را در تبیین شادکامی دانشجویان داشت و در میان ابعاد سه‌گانۀ سرمایۀ اجتماعی، بُعد انسجام اجتماعی در قیاس با ابعاد دیگر آن تأثیر بیشتری بر شادکامی دانشجویان دارد. همچنین تأثیر سرمایۀ فرهنگی بر شادکامی بیشتر از سرمایۀ اقتصادی بود و سرمایۀ اقتصادی کمترین تأثیر را در تبیین واریانس شادکامی داشت. درمجموع، می‌توان گفت برای افزایش شادکامی دانشجویان، مؤلفه‌های سرمایۀ اجتماعی و فرهنگی، مهم‌تر از مؤلفه‌های سرمایۀ اقتصادی قلمداد می‌شود.
یافته‌های تحقیق حاکی از آن است که: ۱. میانگین شادکامی دانشجویان دانشگاه تبریز در سطح متوسط به بالا قرار دارد؛ ۲. بین ابعاد سرمایۀ اجتماعی و سرمایۀ فرهنگی و سرمایۀ اقتصادی با شادکامی دانشجویان هم‌بستگی معنی‌دار و مستقیم وجود دارد؛ ۳. براساس نتایج رگرسیون، متغیرهای مستقل وارد شده به مدل رگرسیونی (سرمایۀ اقتصادی، انسجام اجتماعی، اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، سرمایۀ فرهنگی) ۳۹ درصد از واریانس متغیر شادکامی دانشجویان را تبیین کرد.
در تحقیق پیمایشی حاضر از بین تمام دانشجویان دانشگاه تبریز (۲۴ هزار نفر) در تمامی مقاطع تحصیلی (۱۳۸۹-۱۳۹۰)۳۷۸ نفر (با فرمول کوکران) به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای تصادفی انتخاب شدند. جهت سنجش شادی دانشجویان از پرسش‌نامۀ ۲۹سؤالی آکسفورد استفاده شد و همبستگی آن با انواع سرمایه بررسی شد.
امروزه شادمانی به یکی از شاخص‌های توسعۀ جوامع تبدیل شده است. وقتی شادی در ارتباط با دانشجویان به‌عنوان قشر پر جنب‌و‌جوش جامعه مطرح می‌شود، اهمیت آن دوچندان می‌شود. در پژوهش حاضر، میزان شادکامی دانشجویان دانشگاه تبریز و برخی از عوامل مؤثر بر آن بررسی شده است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb