جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای معروضی

ملیحه خلوتی، نسرین بابائیان، لیلا استادهاشمی، پرویز معروضی، رمضانعلی قادری ثانوی، محبوبه خلوتی، مسعوده باباخانیان،
دوره ۲۴، شماره ۹۵ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: نگرش و باورهای مددکاران اجتماعی به فقر و محرومیت اجتماعی بر شیوه تعریف آنها از مشکل و مسئله و روشهای مداخله آنها برای کاهش یا رفع آن تأثیر میگذارد. مطالعه حاضر با هدف ترجمه، انطباق و هنجاریابی نسخه فارسی پرسشنامه نگرش به فقر در مددکاران اجتماعی شاغل و دانشجو در ایران و مقایسه نگرش آنها در سال ۱۴۰۰ طراحی شد.
روش: مطالعه حاضر توصیفی و از نوع اعتباریابی بود که با مشارکت ۴۵۰ مددکار اجتماعی شاغل و دانشجو به روش نمونهگیری در دسترس انجام شد. روایی صوری و محتوا بهصورت کمی و کیفی، روایی سازه به کمک تحلیل عامل اکتشافی و تأییدی بررسی شد. پایایی مقیاس نیز با استفاده از همسانی درونخوشهای و آزمون-بازآزمون سنجیده شد. برای مقایسه نگرش مددکاران اجتماعی دانشجو و شاغل، آزمون t و تحلیل واریانس یکطرفه استفاده شد.
یافتهها: شاخصهای روایی محتوا برای کل پرسشنامه (۷۴/۰ و ۲۳/۰) به دست آمد. سه عامل «کلیشهها»، «رویکرد فردی» و «رویکرد ساختاری» با ۱۵ گویه استخراج شد. پایایی ابزار با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ ۶۸/۰ و همبستگی درونخوشهای ۷۵/۰ به دست آمد. بین نگرش مددکاران اجتماعی شاغل و دانشجو تفاوت وجود داشت و مددکاران اجتماعی شاغل گرایش بیشتری به عوامل ساختاری و کلیشهها در نگرش به فقر داشتند.
بحث: نسخه فارسی ۱۵ گویهای نگرش به فقر در مددکاران اجتماعی از روایی و پایایی نسبتاً مناسبی برخوردار بود و استفاده از این ابزار در مطالعات آتی روی جمعیت مددکاران اجتماعی توصیه میشود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb