جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای فرهودیان

رضا رادگودرزی، آفرین رحیمی‌موقر، علی فرهودیان، محسن وزیریان،
دوره ۵، شماره ۲۰ - ( بهار ۱۳۸۵ )
چکیده

طرح مسئله: هدف از این مطالعه،بررسی تغییرات عرضۀ مواد غیرقانونی اعتیادآور در طی سال پس از زلزله در بم بوده است. این مطالعه در شهر بم و روستای باغچمک انجام شد. روش: در این مطالعۀ کیفی از سه روش مباحثۀ متمرکز گروهی، مصاحبۀ عمیق فردی و مشاهدات اتنوگرافیک استفاده شده است . جمعیت مورد مطالعه معتادان، فروشندگان مواد، مردم، درمانگران و سایر افراد کلیدی بودند. یافته ها و نتایج : اکثر پاسخ دهندگان معتقد بودند خلوص تریاک پس از زلزله افت کرده ولی دستیابی بدان مثل قبل است . ابتدا قیمت تریاک پس از زلزله ارزان تر شد و سپس بالا رفت، ولی در زمان این مطالعه، پایین تر از قیمت قبل از زلزله بوده است . کیفیت هرویین افت کرده، ولی قیمت و چگونگی دسترسی بدان تغییر محسوسی نسبت به قبل از زلزله نداشته است . تغییری در عرضۀ حشیش و الکل ذکر نشد . از نظر اکثر افراد، فعالیت نیرویانتظامی در مبارزه با مواد مانند قبل از زلزله است . اکثر مردم خواستار اقدامات جدی تر برای نظارت بر مواد بودند . در این جهت سیاستگذاری واحد و برنامه ریزی برای پیشگیری و درمان اعتیاد و ادامۀ برخورد جدی با خرید و فروش هرویین در بم پیشنهاد می گردد.


الهه سهیمی ایزدیان، آفرین رحیمی‌موقر، ونداد شریفی، محمدرضا محمدی، رضا راد گودرزی، علی فرهودیان، نغمه منصوری، علی اکبر نجاتی صفا،
دوره ۵، شماره ۲۱ - ( تابستان ۱۳۸۵ )
چکیده

طر حمسئله: این پژوهش با هدف بررسی عل مسنجی مقالات پژوهشی بهداشت روان کشور مرتبط با مسائل روانپزشکی و روانشناختی در زنان انجام شده است. روش: این مطالعه از نوع مقطعی توصیفی است و در آن کلیه مقالات موجود در بانک مقالات پژوهشی بهداشت روان مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. یافت هها: از تعداد ۳۰۳۱ مقاله بهداشت روان مورد بررسی، ۲۳۹ مقاله ( ٩/ ٧%) به بهداشت روان زنان پرداخته است. حوزه پژوهش در اکثر این مقالات مربوط به مسائل روانشناختی و سپس به ترتیب مربوط به علام تشناسی، تشخیص و طبق هبندی اختلالات روانپزشکی، تحقیقات اپیدمیولوژی و در تعداد اندکی خدمات بهداشتی بوده است. در ۴۹ مقاله ( ۵/ ۲۰ %) هیچ کدام از نویسندگان، متخصصان بهداشت روان نبودند. نتایج: پیشنهاد م یگردد میزان مشارکت متخصصان بهداشت روان و متخصصان در رشت ههای گوناگون افزایش یابد و به تحقیقات بهداشت روان درباره زنان روستایی، محیط کار، خدمات بهداشتی و زنان سالمند بیشتر پرداخته شود


علی فرهودیان، آفرین رحیمی موقر ، سعید صفاتیان ، فهیمه محمدی ،
دوره ۱۲، شماره ۴۷ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: عرضۀ مواد غیرقانونی نقش تعیین کننده‌ای در ابتلا به موارد جدید و عود پس از درمان و بعضی از معیارهای بهداشتی دارد. اخیراً، ایران با مادۀ غیرقانونی جدیدی به ‌نام کراک مواجه شده است که عمدتاً از دستۀ اوپیوئیدهاست. مقالۀ حاضر با هدف بررسی وضعیت عرضۀ کراک در بازار خرده‌فروشی شهر تهران ارائه شده است. روش: این مطالعه، با استفاده از روش‌های مطالعات کیفی و در‌‌ سال‌های ۸۶ تا ۸۷، در شهر تهران انجام شده است. برای دستیابی به اطلاعات، با فروشندگان کراک، مصرف کنندگان، درمانگران و افراد کلیدی و با استفاده از پرسش‌نامه با سؤالات باز و چند چک‌لیست مصاحبه شد. یافته‌ها: تهیۀ کراک، از نظر همۀ افراد، خیلی راحت ذکر شد و مشکلات تهیۀ آن، بی‌پولی و حضور مأموران انتظامی بود. اکثر پاسخ‌گویان معتقد بودند که قیمت کراک، نوسان داشته، رنگ و خلوص آن طی زمان تغییر کرده و کیفیت آن بدتر شده است و عمده‌ترین ناخالصی کراک را اضافه شدن دارو به آن دانستند. فروش کراک، پرسودتر از فروش سایر مواد و در سطح خرده‌فروشی ناشی از نیاز و فقر حاصل از اعتیاد ذکر شد. به‌طورکلی، ابهام و اختلاف‌نظر زیادی دربارۀ کیفیت و ترکیب کراک و نحوۀ تولید آن وجود داشت.

  بحث : این مطالعه نشان داد که با توجه به افزایش قابل توجه عرضۀ کراک در کشور، طی‌‌ سال‌های اخیر، تغییرات سریعی نیز در کیفیت این ماده و نحوۀ تهیۀ آن رخ داده است. اولویت دادن به مقابله با عرضۀ این ماده، در مقابل مواد سبک‌تری مانند تریاک، تولید اطلاعات صحیح دربارۀ کراک و آموزش آن به درمانگران و عموم مردم توصیه می‌شود


سجاد سجادی، رمضانعلی قادری ثانوی، علی فرهودیان، سید حسین محقق، پوریا رضا سلطانی، محمد جواد آزاد چهر،
دوره ۱۵، شماره ۵۶ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: جامعه ایران، جامعه­ای درحال گذر محسوب می­شود که دچار چالشهای گوناگون فرهنگی و اجتماعی شده است. در این میان خانواده به‌عنوان مهم‌ترین بخش ساختار جامعه و مأمنی برای آسایش افراد، در عرض چند دهه اخیر دچار تحولات و چالشهای بسیاری شده که به دنبال خود، عدم یا تضعیف رضایت زناشویی در زوجین را در پی داشته است. لذا این پژوهش در نظر دارد تا اثربخشی آموزش مهارتهای زندگی بر رضایت زناشویی زوجهای جوان را بررسی کند.

روش: پژوهش حاضر از نوع آزمایشی بوده با استفاده از طرح پیش‌آزمون- پس­آزمون با گروه کنترل تصادفی انجام گرفته است. تعداد شرکت‌کنندگان در گروه مداخله ۲۸ نفر و در گروه کنترل ۳۲ نفر بود. گروه­ مداخله در ۸ جلسه آموزش مهارتها‌ی زندگی شامل خودآگاهی، حل‌مسئله، تصمیم‌گیری، ارتباطات مؤثر، روابط بین‌فردی، رفتار جرأتمندانه شرکت کرد و گروه کنترل هیچ مداخله‌ای دریافت نکرد. ابزار این مطالعه پرسشنامه زوجی ۳۵ سؤالی انریچ بود. جهت تحلیل داده‌ها‌ از آماره‌های توصیفی و آزمون تحلیل کواریانس استفاده شد.

یافته‌ها‌: آموزش مهارتها‌ی زندگی بر افزایش سطح رضایت زناشویی در زوجهای جوان تأثیر داشته است. همچنین بین میانگین گروه مداخله و کنترل در متغیر­های مورد بررسی (رضایت زناشویی، ارتباطات) تفاوت وجود داشته و آموزش مذکور تأثیری بر حل تعارض و تحریف ­آرمانی نداشته است.

بحث: به‌منظور افزایش رضایت زناشویی زوجهای جوان، می‌توان از آموزش مهارتهای زندگی استفاده کرد. گرچه این آموزش بر تواناییها‌ی حل تعارض و تحریف آرمانی تأثیری نداشته است، لذا به‌نظر می­رسد به‌منظور بهبود وضعیت در این دو توانایی، باید از بسته‌های آموزشی دیگر استفاده شود.


حسن رفیعی، فردین علیپور، فاطمه خزایلی پارسا، علی فرهودیان،
دوره ۱۵، شماره ۵۹ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نظیر اعتیاد در دانشجویان که گروه سرآمد، مطالبه‌گر، و مطلعی هستند، روشهای متفاوتی را باید در پیش باید گرفت. این تفاوت، به ویژه در دانشجویان رشته‌های پزشکی که آشنایی بیشتری با مواد و آثار آنها دارند، برجسته‌تر می‌شود. تجربه اجرای برنامه‌های مشابه قبلی نیز در طراحی این روش باید مدنظر قرار گیرد. این مطالعه در جستجوی راهی برای دستیابی به این هدف انجام شده است.

روش: هدف و سابقه اقدامات قبلی همراه با مروری بر وضعیت اعتیاد در دانشجویان و نیز مطالعات انجام‌شده در مورد عوامل سبب‌شناختی اعتیاد در این گروه، با ۳۰ نفر از صاحبنظران حوزه آسیبهای اجتماعی و سلامت روان که در اجتماعات دانشجویی سابقه فعالیت پیشگیرانه یا تحقیق در این زمینه را داشتند، درمیان نهاده شد و نظرات آنها با پست الکترونیک از اردیبهشت ۱۳۹۳ تا شهریور ۱۳۹۴ طی ۳ دور مطالعه دلفی جمع‌آوری و در قالب یک مدل تدوین شد.

یافته‌ها: برای پیشگیری از اعتیاد و دیگر آسیبهای اجتماعی در دانشجویان، ۹ اصل را مبنا باید قرار داد. از مهم‌ترین اصول این مدل، تأکید بر کیفیت زندگی به جای اعتیاد و آسیب اجتماعی، طراحی مداخلات با مشارکت دانشجویان و همکاری بین‌بخشی، و توجه به تفاوتهای منطقه‌ای است. همچنین ده گام برای اجرای مدل دانشجومحور استخراج شد که از جمله آنها می‌توان به تشکیل تیم و یا تیمهایی متشکل از افراد کلیدی دانشگاه، ارائه آموزشهای لازم، بررسی کاستیها و داشته‌ها، طراحی و تدوین طرحهای مداخله‌ای اشاره کرد. تحلیل وضعیت، طراحی مداخله، پایش و ارزشیابی با روش مشارکتی نیز از مهم‌ترین گامهای اجرای این مدل است.

بحث: استفاده از طیف وسیعی از متخصصان حوزه پیشگیری از اعتیاد در دانشجویان، استفاده از رویکردهای مشارکتی و پوشش نقاط ضعف مدلهای قبلی پیشگیری، می‌تواند این مدل را به مدل مناسبی برای ارتقاء کیفیت زندگی دانشجویان تبدیل کند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb