جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای فرهنگ

سیدعبدالحسین نبوی، فرهنگ ارشاد، سیدحسا مالدین فاضل،
دوره ۱۰، شماره ۳۸ - ( فصلنامه علمی پژوهشی رفاه اجتماعی ۱۳۸۹ )
چکیده


امیر علی فرهنگ، اسمعیل دلیر،
دوره ۲۳، شماره ۹۰ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: اشتغال و فعالیت نیروی انسانی در بخش­های متعدد از موضوعات مهم جغرافیای اقتصادی است واز جمله چالش­های مهم سیاستگذاران محسوب می­شود. این امر علاوه بر مشکل بسیاری از جوانان جویای کار، معضلی برای افراد دارای معلولیت جویای کار نیز محسوب می­شود. در همین رابطه تدوین مقاله­ای با هدف بررسی اشتغالزایی افراد دارای معلولیت، متناسب با مزیت­های بومی استان اردبیل مد نظر قرار گرفت.
روش: پژوهش حاضر با هدف کاربردی و توسعه­ای و از نوع تحقیقات توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری را افراد دارای معلولیت استان اردبیل اعم از شاغل و غیر شاغل، به تعداد ۲۵۳۷۸ نفر تشکیل داد. طبق فرمول کوکران تعداد ۳۸۰ نفر به عنوان نمونه آماری تعیین شد و تعداد ۸۳ سوال پژوهشی طراحی و به صورت تصادفی ساده در اختیار نمونه آماری قرار گرفت و از طریق تحلیل SWOT و نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ نسبت به تحلیل داده‌ها اقدام شد.
یافته­ها: در بین عوامل تاثیرگذاری که انتظار اثر مثبت آنها بر اشتغال معلولان وجود دارد، عوامل فردی، دولتی، شغلی و عمومی به ترتیب بیشترین تأثیر را داشتند. در مولفه موانع اشتغال نیز، موانعی برای اشتغال و مشارکت معلولان استان اردبیل وجود دارد علاوه بر آن تحلیل مزیت­های نسبی استان اردبیل بر اساس جدول سوات (SWOT) نشان داد که استان اردبیل به لحاظ کشاورزی، روابط بازرگانی با کشور آذربایجان و گردشگری دارای مزیت نسبی بالاتری است و اما عواملی چون فقدان نظام جامع اطلاع رسانی و بازاریابی، ضعف زیرساخت­های گردشگری و بازرگانی، ضعف شبکه­های ارتباطی، ضعف راندمان آبیاری، کمبود صنایع تبدیلی و فراوری محصولات کشاورزی منجر به ضعف اشتغال در این استان شده است.
بحث: در تمامی شهرستان­های استان اردبیل، بین تعداد بیکاران و تعداد شاغلان اختلاف فاحشی وجود دارد و میانگین سنی معلولان در ۸۰ درصد از شهرستان­ها بین ۳۰ تا ۳۵ سال بود؛ این در حالی است که نزدیک به ۵۵/۹۱ درصد از معلولان استان دارای تحصیلات پایین و بعضاً بدون تحصیل بوده و از میان مجموع معلولان استان صرفاً ۶۵/۶ درصد شاغل بودند. علاوه بر آن حدود ۷۰ درصد از شهرستان­ها با معضل بیکاری افراد دارای معلولیت مواجه هستند و بدین ترتیب نیاز به اقدامی اساسی جهت آموزش­های کاربردی برای فعال کردن و توانمندسازی این قشر بر اساس مزیت­های نسبی استان اردبیل ملموس بوده و بایستی برنامه­های دقیق­تری تدوین گردد.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb