جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای صوفی

مسعود صوفی مجیدپور،
دوره ۳، شماره ۱۲ - ( بهار ۱۳۸۳ )
چکیده

اولین گزارش ملی توسعه انسانی ایران (سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، ۱۳۷۸) تصویری دلگرم‌کننده از وضعیت نیروی انسانی و برخی شاخص‌های ضمنی اجتماعی ارائه می‌کند. اما به نظر می‌‌رسد که با گسترش دامنه تعاریف و کاربرد شاخص‌های جدید، این تصویر چندان دلگرم‌کننده نباشد. بی‌تردید ارزیابی دقیق ویژگی‌های انسانی و پتانسیل‌های اجتماعی جامعه بر تعریف جامعه و زیرمجموعه‌های آن، غایت زندگی اجتماعی، تعریف عملکرد نظام اجتماعی و شاخص‌های اندازه‌گیری آن مبتنی است. در این مقاله سعی شده است با استفاده از برخی شاخص‌های اجتماعی و استناد به آمار و ارقام رسمی، ابعادی دیگر از کیفیت واقعی زندگی اجتماعی ایران ارزیابی شود. هدف این مقاله به‌هیچ‌وجه تشکیک در صحت و سقم آمار و ارقام رسمی و قدرت توضیح‌دهندگی شاخص‌های توسعه انسانی نیست تا دستاوردهای اساسی دولت یا بخش خصوصی را زیر سؤال ببرد. پیام اصلی این مقاله را باید دعوتی به فراختر کردن دامنه شاخص‌های اجتماعی و تلاش در جهت ساخت شاخص‌های ترکیبی دانست.


حسین درجاتی صوفی ، حبیب احمدی ، مجتبی اسلامی ، یوسف صوفی ،
دوره ۱۴، شماره ۵۵ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: کاربرد راه‌حل‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات برای موفقیت اجرای سیاست‌های اجتماعی، شامل اصلاح امنیت اجتماعی و طراحی و مدیریت استراتژیک برنامه‌های امنیت اجتماعی، ضروری است. بنا به این ضرورت، پژوهش حاضر به بررسی تأثیر ICT بر احساس امنیت اجتماعی شهروندان پرداخته است.
روش: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، پیمایشی است. جامعه مورد بررسی در این تحقیق، شهروندان منطقه ۲ ارومیه بودند که از بین آن‌ها ۳۲۷ نفر با استفاده از جدول مورگان، به عنوان حجم نمونه برآورد شدند و با تلفیقی از روش‌های نمونه‌گیری تصادفی ساده، طبقه‌بندی‌شده و نظام‌مند، انتخاب و پیمایش شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که فناوری اطلاعات و ارتباطات بر امنیت اجتماعی، تأثیر مثبت دارد و از بین سه مؤلفه امنیت اجتماعی (اعتماد شهروندان، هویت‌خواهی اجتماعی و فقر اقتصادی)، بیشترین تأثیر آن، بر مؤلفۀ اعتماد اجتماعی است.
بحث: با توجه به یافته‌های این مطالعه، اگر از فناوری ارتباطات و اطلاعات به درستی استفاده شود، می‌تواند به عنوان ابزار توانمندسازی در جهت توسعۀ امنیت اجتماعی جامع تر، مطرح شود.

اعظم ده‌صوفیانی، هادی خانیکی،
دوره ۲۳، شماره ۸۸ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: کارتن‌خوابی در دو دهه اخیر توجه بسیاری از نهادهای دولتی و مدنی و پژوهشگران را به خود جلب کرده است. نگرانی‌های جامعه برای مسئله بی‌خانمانی و نرسیدن به راهکاری برای رفع آن، روی آوردن به انگ را به دنبال داشته است. خشونت‌های ضد بی‌خانمان‌ها، جرم انگاشتن، نامرئی بودن و اصطلاحاتی مانند ولگرد و معتاد متجاهر، از جمله انگ‌هایی است که اثرات آن تا پس از بهبودی نیز همراه افراد بی‌خانمان است. رسانه‌ها نیز با بازتاب تصویر این گروه، نقش مهمی در این میان دارند.
روش: برای بررسی وضعیت انگ (مولفه‌ها، مدیریت و انواع انگ) در برنامه‌های رادیویی مرتبط با کارتن‌خوابی، شش قسمت از برنامه‌‌های «قرار آسمانی»، «مستند اختیاریه»، «گفت‌وگوی اجتماعی» و «افق روشن» بر اساس تحلیل نشانه‌شناختی، به عنوان یکی از روش‌های پرکاربرد در تحقیقات کیفی متون رسانه‌ای تحلیل شد.
یافته‌ها: در این برنامه‌ها، اعتیاد و چهره ظاهری نامناسب به عنوان «علامت» و معتاد به عنوان «برچسب» بی‌خانمانی برجسته می‌شود. در برنامه‌های با حضور کارتن‌خواب‌ها، عامل فردی و در برنامه‌های با حضور مطلعان و متخصصان، ترکیبی از عوامل فردی، خانوادگی، اجتماعی و ساختاری برای «مسئولیت» بی‌خانمانی مطرح می‌شود. انگ «خطر» در برنامه‌های با حضور مطلعان و متخصصان برجسته است و انواع مختلفی از آسیب‌ها شامل جرم و جنایت و سرقت و گسترش اعتیاد و بیماری و فرزندان بی‌هویت و تخریب روحیه جامعه به این گروه نسبت داده می‌شود. مدیریت انگ برای کارتن‌خواب‌ها، از طریق «خودافشایی» و «نقاب زدن»، در حالی که برای مطلعان و متخصصان، با دو شیوه «پنهان‌سازی» و «جابه‌جایی» است.
بحث: در برنامه‌های رادیویی، بیشتر مسئله اعتیاد برجسته می‌شود و مسائل مرتبط با فقر و شکل سکونت مورد توجه نیست، اما فضایی فراهم می‌شود که کارتن‌خواب‌ها از تجربه‌های شخصی خود بگویند و سازمان‌ها نیز خدماتشان را معرفی کنند، همچنین تفاوت‌ها و شباهت‌های این گفتگوها به کمرنگ‌تر شدن انگ‌ها و شناخت بیشتر افراد از یکدیگر کمک می‌کند.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb