جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای رستمی

آفرین رحیمی‌موقر، نعمت الله بابایی، محمدرضا رستمی،
دوره ۲، شماره ۷ - ( بهار ۱۳۸۲ )
چکیده

بدرفتاری با کودک یک مشکل بهداشتی – روانی – اجتماعی است که مورد بی‌توجهی زیادی قرار گرفته است. در ایران به‌دلیل فراوانی عوامل مستعدکننده و همچنین وجود شواهد کوناگون، به‌نظر می‌رسد میزان شیوع بدرفتاری با کودکان بالا باشد، ولی میزان گزارش قانونی آن بسیار کم است. هدف از این مطالعه، تعیین شیوع بدرفتاری جسمی با کودک در دو منطقه کاملاً متفاوت تهران از نظر وضعیت اقتصادی اجتماعی و بررسی برخی از عوامل مخاطره‌آمیز بوده است.

در این پژوهش مقطعی که در دو منطقه ۲۰ و ۳ آموزش و پرورش تهران در سال ۱۳۷۵انجام شد، مجموعاً ۸۴۰ کودک با نسبت مساوی از دو منطقه،‌ دو جنس و سه مقطع دبستان،‌ راهنمایی و دبیرستان، با روش تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. کودکان دو منطقه از نظر بعد خانوار، تحصیلات پدر و مادر، میزان بیکاری پدر و میزان اشتغال مادر تفاوت قابل ملاحظه‌ای داشتند اما از نظر سن پدر و مادر و میزان مهاجرت تفاوت محسوسی نشان نمی‌داد.

میزان شیوع بدرفتاری جسمی با کودک با اطمینان ۹۵ درصد در منطقه ۲۰، با شیوع ۳۷ تا ۴۶ درصد و در منطقه ۳ با شیوع ۱۶ تا ۲۴ درصد بوده است. عاملان بدرفتاری را در منطقه ۲۰، بیشتر مادران و در منطقه ۳ به نسبت مساوی مادران و پدران تشکیل می‌دادند. مهمترین کودکان در معرض خطر بدرفتاری جسمی در منطقه ۲۰ کودکان سنین راهنمایی (ابتدای سنین نوجوانی) و کودکان دارای پدر بیکار بوده‌اند. در منطقه ۳، دختران دبیرستانی و کودکانی که تحصیلات پدرشان در حد دیپلم یا کمتر بود، بیش‌تر در معرض خطر بوده‌اند. این تحقیق با حمایت مالی ستاد «شهر سالم» و معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی کشور انجام شده است.


محمدعلی محمدی، حسین شعبانعلی فمی، خلیل کلانتری، فرحناز رستمی،
دوره ۱۰، شماره ۳۷ - ( فصلنامه علمی پژوهشی رفاه اجتماعی ۱۳۸۹ )
چکیده


فرحناز رستمی، محمد علی محمدی، وحید علی آبادی، نشتیمان کریمیان،
دوره ۱۳، شماره ۵۱ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

 

مقدمه: بی‌شک از عوامل تأثیرگذار بر موقعیت اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی زنان روستایی سرپرست خانوار، وضعیت سرمایۀ اجتماعی آنان است. این پژوهش باتوجه‌به اهمیت نقش سرمایۀ اجتماعی، در وضعیت اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی زندگی، وضعیت سرمایۀ اجتماعی زنان روستایی سرپرست خانوار را برحسب مؤلفه‌‌های آن تحلیل می‌کند. پرسش اساسی در پژوهش حاضر، این است که توزیع مؤلفه‌‌های سرمایۀ اجتماعی در میان زنان روستایی سرپرست خانوار چگونه است؟ در کدام‌یک از ابعاد مؤلفه‌‌های سرمایۀ اجتماعی، زنان در معرضِ آسیب‌پذیری شدیدتری قرار دارند و در کدام بُعد، با آسیب‌پذیری خفیف‌تری روبه‌رو هستند؟ 

 

روش: پژوهش حاضر از نوع تحقیقات اکتشافی - ‌توصیفی است که به روش پیمایشی انجام گرفته و جامعۀ آماری تحقیق، زنان روستایی سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی شهر سنندج بودند (۵۱۰۳ نفر). با استفاده از انجام پیش‌آزمون و فرمول کوکران، حجم نمونۀ ۱۰۲ نفر تعیین شد و برای دستیابی دقیق به افراد موضوع مطالعه، از روش نمونه‌گیری کاملاً تصادفی، براساس لیست و اسامی خانوار‌های تحت پوشش سازمان بهزیستی شهر سنندج استفاده شد.

 

یافته‌ها: آزمون تحلیل عاملی اکتشافی، نشان‌دهندۀ تبیین ۶ مؤلفۀ انسجام اجتماعی، مشارکت اجتماعی، امنیت اجتماعی، اعتماد اجتماعی، ارزش‌های اجتماعی - ‌فرهنگی و ارتباطات اجتماعی با درصد تبیین ۵۳٫۲۲ از واریانس کل بود. همچنین، آزمون فریدمن نشان‌دهندۀ وجود تفاوت معنادار بین میانگین رتبه‌ای مؤلفه‌‌های سرمایۀ اجتماعی در جامعۀ آماری تحت مطالعه است.

 

نتایج: نتایج نشان داد مؤلفه‌‌های اعتماد اجتماعی و ارزش‌های اجتماعی - ‌فرهنگی و ارتباطات اجتماعی، با درصد تبیین ضعیف، زنان روستایی سرپرست خانوار را در معرضِ آسیب‌پذیری بیشتری قرار داده است.

 
محمد رستمی ، شفیق مهربان ، سعید بازیار ، مهدی شریفی ، زینب محمد علیپور ، وحید بختیاری ،
دوره ۱۴، شماره ۵۳ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده

طرح مسئله: هدف این مقاله، بررسی رابطه‌ی بین هوش معنوی و سلامت عمومی در بین دانشجویان و مقایسه‌ی این دو مفهوم در بین دختران و پسران است.
روش: این پژوهش یک مطالعه‌ی همبستگی مقطعی می‌باشد که در بین ۱۰۰ دانشجوی دختر و پسر براساس روش نمونه گیری در دسترس  با دو پرسشنامه خودگزارش دهی هوش معنوی) و  پرسشنامه‌ی ۲۸ سئوالی سلامت عمومی . اجرا شد.
یافته ها: نتایج ضریب همبستگی پیرسون وجود رابطه‌ی مثبت  بین هوش معنوی و سلامت عمومی را نشان داد.
نتایج: مطابق با یافته ها، می‌توان نتیجه گرفت که رابطه‌ی مثبت و معنی داری بین هوش معنوی و سلامت عمومی به عنوان دو متغیر اساسی در زندگی، وجود دارد


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb