جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای دهقانی

محمود دهقانی، علیرضا جزایری،
دوره ۴، شماره ۱۵ - ( زمستان ۱۳۸۳ )
چکیده

هدف از ارایه این مقاله گردآوری و جمع‌بندی جامع، دقیق، علمی و در عین حال مختصری از برنامه‌های پیش‌گیری از سوء مصرف مواد مخدر از ابتدا تاکنون است. اگر چه علم پیش‌گیری از سوء مصرف مواد تاریخچه‌ای بسیار کوتاه دارد، ولی به سبب اهمیت مسئله از یک سو، و از سوی دیگر به علت مراحل تحولی مبتنی بر علم در حال تکامل پیش‌گیری، از حساسیت بسیاری برخوردار است. در این مقاله مؤلفان سعی داشته‌اند تا روی‌کردهای پیش‌گیری را با توجه به سیر تاریخی توصیف کنند و همزمان به بحث در خصوص مزایا و معایب این روی‌کردها بپردازند. روی‌کردهای مطرح شده به ترتیب روی‌کرد آگاه‌سازی، پرورش عاطفی، جایگزین، نفوذ اجتماعی و روی‌کرد یکپارچه نفوذ اجتماعی افزایش توانایی است.


محسن ابراهیمی، هانی دهقانی احمدآباد،
دوره ۱۲، شماره ۴۶ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده

  مقدمه : کاهش شکاف شهری و روستایی یکی از عمده‌ترین مسائل توسعه پایدار، برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرهاست. یکی از راه‌هایی که منجر به کاهش شکاف شهری و روستایی و حتی کاهش فاصله طبقاتی در شهرها و روستاها می‌شود تخصیص بهینه یارانه‌هاست. سؤال این است که یک خانوار شهری و روستایی به چه میزان از یارانه‌های غیرمستقیم برق برخوردار می‌شوند؟ تغییرات رفاهی خانوارها در قبال تغییرات تدریجی قیمت برق چگونه می‌باشد؟

  روش: تابع تقاضای برق به روش [۱] ARDL برای دوره زمانی ۱۳۸۷ـ۱۳۸۲ طبق سیکل دوماهه صدور قبض برق، برآورد می‌شود و سپس تغییرات رفاهی خانوارها در قبال تغییر قیمت برق محاسبه می‌شود.

  یافته‌ها: کشش‌های قیمتی و درآمدی برای خانوار شهری و روستایی متفاوت است. متفاوت بودن کشش‌های قیمتی و درآمدی سبب شده است که خانوار شهری و روستایی به یک میزان از یارانه‌های غیرمستقیم برق بهره‌مند نشوند.

  نتایج: نتایج نشان می‌دهد که در صورت افزایش ۲۰ درصدی قیمت برق، خانوارهای شهری تقریباً سه برابر خانوارهای روستایی برای برق مصرفی خانوارشان، هزینه خواهند کرد. با وجود این شرایط، چنانچه دولت منافع حاصل از افزایش تدریجی قیمت برق را به طور یکسان در بین خانوارها تقسیم کند. درآمد اسمی خانوارهای روستایی هفت صدم درصد افزایش ولی درآمد اسمی خانوار شهری چهار صدم درصد کاهش خواهد یافت.

  

    ۱- Auto Regressive Distributed Lag Method


غلامرضا خوش فر، حیدر جانعلی زاده، فاطمه اکبرزاده، حمید دهقانی،
دوره ۱۳، شماره ۵۱ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه:

روش:

یافته‌ها:

نتایج:

نتایج این پژوهش حاکی از آن است که در مجموع، از میان سه بُعد سرمایۀ اجتماعی و ارتباط اجتماعی و اعتماد اجتماعی و از میان متغیرهای زمینه‌ای، پایگاه اقتصادی اجتماعی، ۲۵ درصد از پراکنش متغیر وابستۀ شادی را تبیین می‌کنند.
یافته‌های حاصل از ضریب هم‌بستگی پیرسون نشان می‌دهند بین متغیر مستقل سرمایۀ اجتماعی و ابعاد آن با شادی جوانان هم‌بستگی مستقیم وجود دارد؛ اما بیشترین هم‌بستگی شادی با ارتباط اجتماعی و کمترین هم‌بستگی آن با مشارکت رسمی است.
روش پژوهش در این تحقیق، پیمایشی است. بدین منظور، نمونه‌ای ۳۸۰ نفری از افراد ۱۵ تا ۲۹ سال شهر بابلسر به‌طور تصادفی انتخاب شده‌اند. داده‌ها با استفاده از دو نوع پرسش‌نامه، اصلاح شدۀ آکسفورد برای سنجش شادی و محقق‌ساخته برای سنجش سرمایۀ اجتماعی، جمع آوری شد.
شاد زیستن پاسخی به چگونه زیستن است؛ به‌ویژه برای جوانانی که نقش اساسی در آیندۀ این سرزمین دارند. ضرورت شادی برای آن است که شور، هیجان، انگیزه، پویایی و تلاش را در زندگی جوانان ایجاد می‌کند؛ از این رو، هدف از این مطالعه بررسی رابطۀ سرمایۀ اجتماعی و ابعاد آن با شادی جوانان است.

سمانه بهارلویی، اکرم دهقانی، رضوان صالحی،
دوره ۲۲، شماره ۸۴ - ( ۲-۱۴۰۱ )
چکیده

چالش های زندگی نوین و فطرت انسانی لزوم درآمد زایی و حرکت به سمت مادی گرایی را تشویق می کند، در این مسیر شغل مهمترین وسیله برای دستیابی به این منظور است. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی مقایسه نیمرخ بالینی(پرخاشگری. اضطراب. وسواس. حساسیت فردی. شکایات جسمانی، روانپریشی، تصورات پارانوئیدی، افسردگی، ترس‌مرضی) و مقایسه نیمرخ مسیر شغلی (رفتار، خودکارآمدی، باورکاریابی و انطباق پذیری) افراد بکارگمارده و افراد جویای کارِ در حال انتظار بود. روش پژوهش حاضر علی- مقایسه‌ای بود. بدین منظور کلیه افراد جویای کار ثبت نام شده در مراکز کاریابی‌های شهرستان نجف آباد در سال۱۳۹۷ به عنوان جامعه در نظر گرفته شدند. از این بین ۱۱۰ نفر که ۵۲ نفر افراد جویای کار بکار گمارده و ۵۸ نفر افراد جویای کاردرحال انتظار به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و در دو گروه بکارگمارده و جویای کار تقسیم شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه انطباق‌پذیری مسیر شغلی( ساویکاس و پورفیلی، ۲۰۱۲)، آزمون ۲۰ سوالی رفتار کاریابی(صالحی، ۱۳۸۴)؛ آزمون ۱۰ سؤالی رفتار‌کاریابی(صالحی، ۱۳۸۴)؛ آزمون باورهای کاریابی (صالحی، ۱۳۸۴)، آزمون SCL-۹۰ (دارگوئیس و همکاران، ۱۹۷۳) بودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس چند متغیره و نرم افزار SPSS-۲۲ انجام شد. یافته‌ها نشان داد که در بین ابعاد مسیر شغلی در خصیصه رفتاریابی و در بعد باور ، اختلاف معناداری در بین دو گروه وجود داشت (P<۰/۰۵) و در مورد ابعاد خودکارآمدی و انطباق‌پذیری تفاوت معناداری بین دو گروه وجود نداشت(۰۵/۰ <P ). همچنین در نیمرخ‌بالینی تنها در ابعاد حساسیت فردی ، افسردگی، پرخاشگری، پارانویا و روانپریشی اختلاف معناداری بین دو گروه وجود داشت(P<۰/۰۵). لذا با توجه به اینکه افراد جویای کار در حال انتظار به دلیل ناتوانی در کاریابی در معرض برخوداری از آسیب‌ها و اختلال‌های روانی هستند پیشنهاد می‌شود دوره‌های آموزش مهارت های کاریابی و راهبردهای جستجوی شغلی در مراکز کاریابی برگزارگردد.
لیلا اصغری وروجنی، علیرضا بخشایش، فهیمه دهقانی،
دوره ۲۴، شماره ۹۵ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: خودکشی پدیده اجتماعی مهمی است که میتواند سلامت روانی جامعه را به خطر بیندازد. بهعبارتدیگر، میزان خودکشی و اقدام به خودکشی را میتوان از مهمترین شاخصهای بهداشت روانی افراد در یک جامعه به حساب آورد. این پژوهش با هدف بررسی، پیشبینی فکر خودکشی بر اساس تنظیم شناختی هیجان با واسطهگری تعلقپذیری خنثی در نوجوانان انجام شد.
روش: روش این پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بود. برای انجام پژوهش حاضر، تعداد ۲۳۰ نفر از دانشآموزان دختر دوره متوسطه دوم در شهر تهران در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰، بهصورت نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمعآوری دادههای موردنیاز این پژوهش از سه پرسشنامه افکار خودکشی بک، تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و کرایچ و پرسشنامه نیازهای بین فردی استفاده شد. پس از جمعآوری دادهها، فرضیهها و مدل پیشنهادی پژوهش با استفاده از نرمافزارهای SPSS و Amos مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج پژوهش حاضر نشان داد تنظیم مثبت و منفی هیجان به ترتیب تأثیر منفی و مثبت بر تعلقپذیری خنثی دارند و همچنین تعلقپذیری خنثی بر فکر خودکشی تأثیر مثبت دارد. شاخصهای ارزیابی کلیت مدل در دامنهای مطلوب است.
بحث: با وجود اینکه تنظیم منفی هیجان و تنظیم مثبت هیجان بهصورت مستقیم قادر به پیشبینی فکر خودکشی نبودند اما بهصورت غیرمستقیم و با میانجیگری تعلقپذیری خنثی پیشبینی کننده فکر خودکشی بودند. ازاینرو، متغیر تعلقپذیری خنثی در رابطه بین تنظیم مثبت هیجان، تنظیم منفی هیجان و فکر خودکشی دانشآموزان نقش واسطهای دارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb