جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای دادخواه

بشری اولاد عبدالهادی، مهشید فروغان، اصغر دادخواه، علی دلاور،
دوره ۳، شماره ۱۲ - ( بهار ۱۳۸۳ )
چکیده

این تحقیق از نوع مطالعه توصیفی مقطعی است که به بررسی فراوانی اختلالات شخصیت در زنان زندانی شهرستان‌های تهران و کرج می‌پردازد. بدین منظور ۲۰۰ نفر از این زنان به روش تصادفی ـ طبقه‌ای انتخاب و به وسیله دو پرسشنامه (فراهم آمده برای جمع‌آوری اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه بالینی چند محوری «میلون») ارزیابی شدند. نتایج حاصله با استفاده از نرم‌افزار SPSS و روش‌های توصیفی تجزیه و تحلیل شد میزان فراوانی اختلال شخصیت در زنان زندانی ۶۰ درصد و بالاترین فراوانی مقیاس‌های اختلال شخصیت، از نوع اختلال شخصیت آزار طلب (۵/۴۲ درصد) بود.


ابوعلی ودادهیر، نسرین امیدوار، فاطمه محمدی نصر آبادی، محمد رضا خوش فطرت، تلما ذوقی، هما حیدری، منیره دادخواه،
دوره ۱۵، شماره ۵۸ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: با عنایت به آثار و دلالتهای به‌ویژه تغذیه‌ای و هزینه‌ای اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها در سال ۱۳۸۹، مطالعه حاضر، به بررسی تجارب زیسته زنان خانوار در مواجهه با اجرای طرح فوق می‌پردازد.

روش: این مطالعه کیفی با استفاده از روش بحث گروهی متمرکز و طی ۷ جلسه بحث گروهی ۷-۱۵ نفره، در بین زنان خانوار دو گروه از منطقه با وضعیت اجتماعی- اقتصادی بالا (۳)، سه گروه از مناطق با وضعیت اجتماعی- اقتصادی متوسط (۱۰، ۱۱ و ۱۲) و دو گروه از مناطق با وضعیت اجتماعی- اقتصادی پایین (۱۸ و ۲۱) انجام شد.

یافته­ ها: اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها به نحوی روی رؤیت و مشارکت اجتماعی شهروندان تهرانی، به مثابه  مؤلفه‌های مهمی از سرمایه اجتماعی اثرگذار بوده است. وارونگی نسبت وابستگی (افزایش وابستگی زوج‌های در سن باروری برای امرار معاش به اعضای مسن‌تر خانوار)، افزایش خشونتها و گسستهای خانوادگی، کاهش امید به آینده فرزندان و در نتیجه کاهش میل به فرزندآوری و رشد جمعیت، از مهم‌ترین پیامدهای منفی اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها بوده است. در‌ مقابل، شماری از زنان تهرانی، ارزیابی مثبتی از آن داشته، ولی نحوه اجرای آن را مناسب نمی‌دانستند.

بحث: طرح پرداخت نقدی و هدفمند یارانه‌ها به رغم اهداف اولیه آن که کاهش شکافها و نابرابریهای اجتماعی اعلام شده بود، نوعی احساس محرومیت نسبی و شکاف اجتماعی را در زنان ایجاد کرده است. اجرای این برنامه بسته به اثرات تورمی و هزینه‌ای آن در خانوار، دیدگاههای مثبت و منفی پهن­دامنه­ای را در زنان موجب شده است که تحلیل و فهم آنها در سیاست‌گذاری بعدی این برنامه می‌تواند بسیار مفید واقع گردد.


بهزاد شالچی، بهزاد وحیدنیا، مهرناز دادخواه، مینا علیپور نیاز، پریسا مقیمی،
دوره ۱۷، شماره ۶۷ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: نوجوانان به دلیل ساختار فکری خاص، یکی از بحرانیتری مراحل زندگی را میگذرانند، با توجه به اینکه، فرزندان مراکز شبانه روزی سازمان بهزیستی افرادی هستند که در معرض انواع خطرات و آسیب های روانی و اجتماعی قرار دارند، هـدف از ایـن تحقیـق، مقایسه اختلالات عاطفی رفتاری و مهارت های اجتماعی در نوجوانان عادی و فرزندان مراکز شبانه روزی سازمان بهزیستی استان آذربایجان شرقی است.
روش: مطالعه مذکور یک پژوهش توصیفی از نوع تحقیقات پس رویدادی و یا به عبارت دیگر علی مقایسه ای بود. حجم نمونه شـامل ۱۱۴ نفر از نوجوانان دختر عادی و ۱۰۲ نفر از نوجوانان دختر تحت سرپرستی بهزیستی بود. ابزارهای گردآوری اطلاعات، شامل فرم فارسی پرسشنامه خودسنجی در نظام سنجش مبتنی بر تجربه آخنباخ (ASEBA) که توسط مینایی (۱۳۸۵) برای جامعه ایرانی انطباق و هنجاریابی شده و مقیاس سنجش مهارتهای اجتماعی ماتسون بود. به منظور تحلیل آماری داده های جمع آوری شده، آزمونهای آماری فریدمن و تحلیل واریانس چندمتغیره (مانوا) چندگانه اجرا شد.
یافته ها: مشکلات توجه، اضطراب/ افسردگی، گوشهگیری/ افسردگی، مشکلات اجتماعی، مشکلات تفکر، رفتار پرخاشگرانه، شکایات جسمانی و رفتار قانون شکنی به ترتیب از مشکلات عاطفی رفتاری در گروه فرزندان مراکز شبانه روزی سازمان بهزیستی بود. همچنین، دختران مراکز شبانه روزی بهزیستی در مقایسه با دختران نوجوان عادی، مشکلات عاطفی رفتاری بیشتری را تجربه میکنند و در زمینه مهارتهای اجتماعی مشکلات بیشتری داشتند. مشکلات اجتماعی در دو گروه فرزندان مراکز شبانه روزی و نوجوانان عادی متفاوت بود. مهارت اجتماعی مناسب، جسارت نامناسب و اطمینان زیاد به خود داشتن در دو گروه از تفاوت آماری معناداری برخوردار بود.
بحث: بسیاری از مشکلات برون سازی و درون سازی ناشی از نقص در رشد مهارتهای زندگی اساسی است. نقص در مهارتهای اجتماعی افراد را از اجتماع دور کرده و آنها را به سمت انزوا سوق داده و مستعد اختلالات عاطفی، انزوا و درنتیجه افسردگی میکند. مهارت های اجتماعی، شناختی، هیجانی و بین فردی قادرند افراد را در مواجهه مؤثر با چالش های روزمره آماده سازند. نوجوانان مراکز شبانه روزی چون از محیط خانوادگی که مناسبتری محیط از نظر رشد و شکوفایی استعدادهای کودکان و نوجوانان و همچنین سالمترین آنها از نظر ارضای نیازهای اجتماعی محسوب میشود، محروم اند، میزان مشکلات درون سازی و برون سازی بیشتری نسبت به نوجوانان عادی نشان داده اند. شناسایی زود هنگام اختلالات رفتاری نوجوانان میتواند ما را در طراحی برنامههای مداخله ای و به کار گیری آن، یاری دهد. برنامههای غنی سازی اجتماعی که ارتقاء مهارت های کودکان و نوجوانان چون مدیریت خشم، همدلی، حل مسئله و حل تعارض در زندگی روزمره را مورد هدف قرار داده اند، با تقویت مهارت های اجتماعی از پرخاشگری و سایر مشکلات کودکان و نوجوانان جلوگیری میکنند. این برنامههای تقویتی بهویژه برای کودکان و نوجوانان محروم از خانواده بسیار مفید است. سودمندی برنامههای ارتقاء مهارتهای اجتماعی برای مقابله با پرخاشگری و سایر مشکلات حتی تا بزرگسالی تداوم مییابد و اثرات مثبتی بر سایر مشکلات سلامت همچون سوء مصرف مواد و رفتارهای جنسی ناایمن دارد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb