۵۴ نتیجه برای بد
بشری اولاد عبدالهادی، مهشید فروغان، اصغر دادخواه، علی دلاور،
دوره ۳، شماره ۱۲ - ( بهار ۱۳۸۳ )
چکیده
این تحقیق از نوع مطالعه توصیفی مقطعی است که به بررسی فراوانی اختلالات شخصیت در زنان زندانی شهرستانهای تهران و کرج میپردازد. بدین منظور ۲۰۰ نفر از این زنان به روش تصادفی ـ طبقهای انتخاب و به وسیله دو پرسشنامه (فراهم آمده برای جمعآوری اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه بالینی چند محوری «میلون») ارزیابی شدند. نتایج حاصله با استفاده از نرمافزار SPSS و روشهای توصیفی تجزیه و تحلیل شد میزان فراوانی اختلال شخصیت در زنان زندانی ۶۰ درصد و بالاترین فراوانی مقیاسهای اختلال شخصیت، از نوع اختلال شخصیت آزار طلب (۵/۴۲ درصد) بود.
عبدالحکیم تیرگری،
دوره ۴، شماره ۱۴ - ( زمستان ۱۳۸۳ )
چکیده
هیجان پدیده جانبخش زندگی و اساس فراز و نشیبهای تجارب روزانه، غنا و فقر لحظات به یادماندنی حیات انسان است. امروزه در نظر گرفتن مفاهیم نظری و کاربردی مطالعات مرتبط با رابطه هیجان و شناخت و نیز یافتههای پژوهشی حوزه هوش هیجانی، همچنین سازگاری (رضامندی) زناشویی و رابطه ساختاری بین این دو مفهوم، دستمایه و مبنایی برای طرحریزی راهبردها و برنامههای پیشگیری از ناسازگاری زناشویی شده است. در این راستا، پژوهشها نشان میدهند که هوش هیجانی سازهای بنیادین و اثرگذار بر روند بهبود و تقویت روابط زناشویی رضامندانه است، به ویژه از این نظر که نقش اساسی آن در ارتباط با مؤلفههایی مانند ادراک، استدلال و کنترل هیجانی، روابط میان فردی و همدلی، ارتباط و حل و فصل تعارضهای زناشویی، و حل مسئله بارزتر است. زیرا، زوجها با کاربرد این مهارتها در زندگی مشترک خود میتوانند توانایی بیشتری در تطابق و مقابله با فشارهای روانی زندگی زناشویی کسب کنند. با توجه به چنین اثرات کاربردی، مدلهای حال حاضر هوش هیجانی با تأکید بر مؤلفههای سازهای گوناگون آن میتواند از طریق ادغام در راهبردهای مداخله پیشگیرانه، در حوزههایی مانند مشکلات زناشویی به کار گرفته شود. استفاده از فنون موجود شیوههای رواندرمانی خانواده و زناشویی، و محتوای مرتبط با برنامههای آموزشی موجود که از لحاظ معیارهای تجربی و پژوهشی به دقت وارسی شدهاند، نیز موجب افزایش کارآمدی و اثربخشی آن میشود. بنابراین، هدف مقاله حاضر تصریح نقش هوش هیجانی در حوزه روابط بین فردی و زناشویی در قالب رویکردها، راهبردها و برنامههای آموزش روانی، به منظور مداخله در رفع یا تخفیف مسائل همسران ناسازگار است.
عبدالرحیم اسداللهی، محمود براتوند،
دوره ۵، شماره ۱۹ - ( زمستان ۱۳۸۴ )
چکیده
طرح بحث: این مقاله به بررسی ارتباط سببشناختی بین ایذاء در دوران کودکی از سوی والدین و بروز جرم شرارت در دورههای بعدی زندگی این کودکان میپردازد. بر مبنای نظریه لئونارد برکوئیتس و بندورا میپردازد. روش تحقیق: جامعه پژوهشی این بررسی کلیه مجرمین بزه شرارت و خشونت در زندانهای خوزستان در سال ۱۳۸۴ میباشد که با نمونهگیری تصادفی ۸۰ نفر از آنها انتخاب و آزمون کودکآزاری در مورد آنها اجراء و پرونده محکومیتی و مددکاری آنها مورد مطالعه قرار گرفت. یافتهها: ۹۰ درصد نمونهها گزارش کردند که والدین (بهویژه پدران) کم یا بیسواد، آنها را طی دوران کودکی آزار و اذیت نمودهاند که بیشتر از نوع آزار جسمانی بوده است. در مجموع میانگین درصدی نمره آزمون کودکآزاری در میان آزمودنیها بالاتر از سطح میانه (۶۰ درصد) بود. مصادیق کودکآزاری شامل تنبیه بدنی، سوءاستفاده جنسی، غفلت از فرزندان و محرومیت از غذا و تفریح میباشد. نتیجه: فرضیه اصلی پژوهش، معناداری و هماهنگی سببشناختی بین این دو پدیده را تایید کرد. رابطه معناداری بین سواد والدین، ساخت خانواده تکوالدی و طلاق زودهنگام با کودکآزاری آنها مشاهده شد. همچنین با کاهش سن و سواد مجرمان شدت جرم شرارت در آنها گسترش مییابد.
احمد عبداللهی، محمدتقی ایمان،
دوره ۶، شماره ۲۳ - ( زمستان ۱۳۸۵ )
چکیده
طرح مسأله: در این مقاله به بررسی نظری کارکرد سازمانهای غیردولتی با تأکید بر سازمانهای غیردولتی فعال در زمینه مسائل زیستمحیطی پرداخته میشود. روش: این مطالعه توصیفی است و بر پایه اسناد موجود و مصاحبه با ۵۰ نفر اعضای فعال سازمانهای غیردولتی زیست محیطی اطلاعات موجود گردآوری و تحلیل شدهاند. یافتهها: بررسی عملکرد سازمانهای غیردولتی زیستمحیطی حکایت از مشکلات ساختاری و سازمانی این سازمانها در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و حقوقی دارد. ابهام در مجموعه قوانین و مقررات این سازمانها، ضعف در مهارتهای مدیریتی حاکم بر آنها، دخالت دولت و گروههای ذینفوذ سیاسی در فعالیتهای آنان از اهم مشکلات این سازمانها به شمار میآیند. نتایج: بررسی مبانی نظری حاکم بر رفتارهای سازمانهای غیردولتی در جهان و ارزیابی جایگاه و کارکرد سازمانهای غیردولتی در ایران نشاندهنده محدویتهای ساختاری و سازمانی حاکم بر سازمانهای غیردولتی زیست محیطی در ایران (بهعنوان نمونه مورد مطالعه) میباشد.
حسین صادقی، سولماز عبدالهی حقی، لیلا عبدالله زاده،
دوره ۶، شماره ۲۴ - ( بهار ۱۳۸۶ )
چکیده
طرح مسأله: در عصر حاضر که شاهد توسعه روزافزون کشورها در جهان هستیم، آگاهی از وضعیت توسعه در کشور، جهت پیشبرد اهداف توسعه و حضور در عرصه رقابت جهانی ضروری به نظر میرسد. بدین منظور در این مقاله سعی بر این است تا وضعیت توسعه در ایران را شناسایی کنیم. روش تحقیق: در این مقاله به بررسی وضعیت توسعه انسانی کشور از طریق محاسبه شاخص توسعه انسانی (HDI) تمام استانها در سال ۱۳۷۵ و ۱۳۸۰ پرداختهایم. یافتهها: محاسبات نشان داده است که وضعیت توسعه انسانی اکثر استانهای کشور در سال ۱۳۸۰ نسبت به سال ۱۳۷۵ بهبود یافته است. بررسی ابعاد توسعه انسانی برای استانها نیز نشان میدهد که مهمترین عامل افزایش HDI در سال ۱۳۸۰ بهبود وضعیت تحصیلی افراد و امکانات بهداشتی کشور است. شاخص درآمد نیز در برخی استانها کاهش و در برخی افزایش یافته است. نتایج: نتایج نشان میدهد که علیرغم بهبود توسعه انسانی در ایران، به دلیل عدم برخورداری یکسان استانها از امکانات آموزشی، بهداشتی و درآمدی، اختلاف شاخص توسعه انسانی در سطح استانها بسیار زیاد است و در برخی استانها شاخص توسعه انسانی بهبود یافته و در برخی دیگر بدتر شده است.
محمد عبداللهی، میرطاهر موسوی،
دوره ۶، شماره ۲۵ - ( تابستان ۱۳۸۶ )
چکیده
طرح مسأله: فرسایش سرمایه اجتماعی و پیآمدهای منفی آن در جامعه در حال گذار ایران، شناخت وضعیت موجود سرمایه اجتماعی، ترسیم دورنمای آینده آن و امکانشناسی گذار از وضعیت موجود به مطلوب را ضروری میسازد. روش: در این نوشتار برای سنجش سرمایه اجتماعی یک مقیاس چند بعدی تهیه شده است. جامعه آماری افراد ۱۵ سال به بالای ساکن مراکز ۳۰ استان کشور، روش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای، حجم نمونه ۱۲۰۰۰ نفر، نوع تحقیق پیمایشی و تکنیک عمده گردآوری دادهها پرسشنامه بوده است. یافتهها: کم و کیف سرمایه اجتماعی بهویژه در بعد روابط انجمنی پائین است. نوع غالب آن درون گروهی و قدیم با پیامدهای مثبت و منفی است. نتایج: با توجه به پائین بودن میزان سرمایه اجتماعی، غلبه گونه قدیم بر جدید و نقش منفی آن از لحاظ جلوگیری از تحقق انسجام جمعی در سطح ملی، تقویت سرمایه اجتماعی جدید بهویژه در بعد روابط انجمنی و پیامدهای مثبت آن از طریق اصلاح و بهبود محیط اجتماعی کنشگران فردی و جمعی، تقویت نهادهای مدنی و اصلاح بینشها و کنشهای افراد ضروری است.
عبدالعلی لهسائی زاده، گلمراد مرادی،
دوره ۷، شماره ۲۶ - ( پاییز ۱۳۸۶ )
چکیده
قهرمان عبدلی،
دوره ۷، شماره ۲۷ - ( زمستان ۱۳۸۶ )
چکیده
طرح مساله: سازمانهای تأمین اجتماعی نقش عمدهای در تأمین مخارج درمان بیمه شدهها دارند. آمارهای موجود نشان میدهد که در ایران رشد متوسط سالانه سرانه این مخارج به قیمت جاری و ثابت به ترتیب ۶/۱۵ درصد و ۳/۲ درصد طی سالهای ۱۳۴۰ الی ۱۳۸۲ بوده است. مساله اصلی تحقیق حاضر، بررسی عوامل اقتصادی و جمعیتی و بهداشتی موثر بر این افزایش با رویکرد اقتصاد بیمه درمان میباشد.
روش: با استفاده از مبانی نظری بیمه درمان، متغیرهای واقعی تاثیرگذار بر هزینهها شناسایی شده و در قالب یک مدل هزینه از نوع گاب ـ داگلاس گنجانده شدهاند و با استفاده از آمارهای موجود و به روش OLS برآورد گردیده است.
یافتهها: یافتههای حاصل از الگوی بهکار رفته نشان میدهد که اطلاعات نامتقارن بین سازمان و بیمه شده در افزایش هزینه موثر است؛ القا تقاضا توسط عرضهکننده در افزایش هزینه موثر است؛ افزایش تعداد شهرهای بزرگ تاثیر زیاد بر افزایش هزینه دارد؛ شاخص قیمت بهداشت و درمان اثر مثبت و معنیداری بر هزینه دارد؛ بین هزینههای دولت در بخش بهداشت و درمان و هزینههای درمان سازمان رابطه مکملی حاکم است؛ و درآمد سرانه اثر مثبت روی هزینهها دارد.
نتایج: به منظورکاهش سرعت افزایش هزینهها، راهکار اصلی به کنترل در آوردن متغیرهای مذکور و به تبع آن کاهش اثرات آنها میباشد.
هادی عبدالله تبار، علیرضا کلدی، حسین محققی کمال، آمنه ستاره فروزان، مسعود صالحی،
دوره ۸، شماره ۳۰ - ( پاییز و زمستان ۱۳۸۷ )
چکیده
طرح مسأل ه: در پژوهش حاضر به بررسی سلامت اجتماعی دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توا نبخشی و ارتباط آن با متغیرهای دموگرافیک اجتماعی آنان م یپردازیم. روش: این مطالعه از نو ع مقط عی اس ت. جامعه پژوه ش، کلیه دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توا نبخشی تهران در سال ۱۳۸۶ بودند. ابزار جم عآوری داد هها در این مطالعه فرم اطلاعات دموگرافیک اجتماعی و پرس شنامه سلامت اجتماع ی بود. تجزیه تحلیل داد هها به و با آزمو نهای آنالیز واریانس ی کطرفه، ضریب همبستگی پیرسون، SPSS وسیله نرم افزار تی تست و من ویتنی تحلیل شدند. نتیجه: در این مطالعه بین متغیر سلامت اجتماعی با متغیرهای وضعیت تاهل، مقطع تحصیلی، جنس، عضویت در انجم نها و وضعیت اشتغال ارتباط معناداری وجود داشت، ولی با متغیرهای رشته تحصیلی، تحصیلات والدین و سن دانشجو ارتباط معن یداری وجود نداشت. یافت هها: یافت هها نشان م یدهد که میانگین نمرات سلامت اجتماعی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد بالاتر از دانشجویان کارشناسی م یباشد. ه مچنین و میانگین نمرات سلامت اجتماعی دانشجویان پسر بیش از دانشجویان دختر بود. نتیج هگیری: ب هطور کلی سلامت اجتماعی دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توا نبخشی با توجه به نمرات کسب شده از حد متوسطی برخوردار است
آرین قلی پور، مهدیه بد، سمیرا فاخری کوزه کنان، حوریه باغستانی برزکی،
دوره ۹، شماره ۳۴ - ( فصلنامه رفاه اجتماعی ۱۳۸۸ )
چکیده
طرح مسئله: حضور زنان در سازمانهای مختلف دولتی و خصوصی در سالهای اخیر در ایران بسیار افزایش یافته است و آنها به عنوان نیروی انسانی مولد نقش خاصی در اقتصاد دانش محور دارند. زمانی زنان میتوانند نقش خود را به عنوان نیروی انسانی مولد ایفا کنند که زمینههای حضور در سازمانها مهیا باشد. یکی از مشکلات پیش روی زنان در کشور قلدری سازمانی است که موجب فشار روانی زنان میشود و آرامش فکری و جسمی آنان را به هم میریزد. در این مقاله تلاش میشود رابطه بین قلدری سازمانی و فشار روانی در ایران بررسی شود. روش: جامعه آماری متشکل از زنان کارمند دانشگاه تهران است و ۲۸۵ نفر به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شدهاند. ۲۵ سؤال برای قلدری سازمانی و ۲۵ سؤال برای فشار روانی به صورت پرسشنامه پنج گزینهای لیکرت برای جمعآوری دادهها به کارگرفته شده و با استفاده از روش تحلیل عاملی و همبستگی اسپیرمن تحلیل شده است. یافتهها: بین ادراک قلدری و فشار روانی رابطه معنیدار ولی منفی وجود دارد. نتایج: بنظر میرسد عدم آگاهی زنان از حقوق واقعیشان، عدم آگاهی از تعریف درست قلدری و ناآشنایی با مؤلفههای آن و بیتوجهی به آنها در محیط سازمان و نیز پذیرش مردسالاری در جامعه باعث ایجاد موضع انفعالی در زنان شده است.
عبدالرحیم اسدالهی، علیرضا محسنی تبریزی، محمود براتوند،
دوره ۹، شماره ۳۴ - ( فصلنامه رفاه اجتماعی ۱۳۸۸ )
چکیده
بیان مسئله: این بررسی به مطالعه و ارزیابی عملکرد مرکز مراقبت بعد از خروج زندانهای استان خوزستان در ایجاد اشتغال برای زندانیان زن خوزستانی و جلوگیری از تکرار جرم آنها در سال ۱۳۸۵ میپردازد.
روش تحقیق: پرونده ۱۲۴ زن زندانی آزاد شده در این سال بررسی شد و مجموعه خدمات رفاهی و تسهیلاتی مرکز مراقبت بعد از خروج استان خوزستان برای این دسته از زنان ارزیابی گردید. این مرکز به عنوان پل ارتباطی بین مددجویان نیازمند و جامعه بیرون برای تطابق آنها بصورت چتر حمایت مالی ـ رفاهی عمل مینماید و با بررسی اولیه پیشینه خانوادگی و معیشتی زندانیان نیازمند در قبل و بعد از آزادی و محاسبه وضعیت فعلی و اثرات مخرب مالی حبس کیفری بر مددجو و خانواده وی به اعطای خدمات در قالب وامهای اشتغالزایی کم بهره و بعضا بلاعوض اقدام مینماید.
یافتههای پژوهش: نتایج اولیه آماری نشان داد که ۴۸% از زنان آزاد شده تحت پوشش خدمات و تسهیلات مرکز قرار گرفته؛ ۵۲% کم سواد، ۴۲% دارای مدارک فنی ـ حرفهای، ۶۴% جرایم موادمخدر و سرقت بوده و سطح اشتغالزایی ۶۲% میباشد. میانه سنی مددجویان ۳۴ سال و ۷۲% از آنها متأهل بودهاند سطح و درجه اشتغالزایی مددجویان با سن، سواد و تأهل آنها همبستگی مثبت دارد، ولی با نوع جرم زنان زندانی رابطه معناداری ملاحظه نشد. شاخص بازگشت به جرم زنان دریافت کننده خدمات ۴/۳ % بوده و با سن، سواد و تأهل مددجویان همبستگی منفی آمد. بحث با افزایش شاخص سواد و سن مددجویان و تأهل آنها امکان استفاده مطلوبتر از تسهیلات و وامهای دریافتی و سطح اشتغالزایی زندانیان زن بالاتر میرود. کمترین تأثیر اشتغالزایی خدمات مرکز بر مجرمان منکراتی، مجردان و سطوح تحصیلی ابتدایی بوده است. تشویق و ایجاد تسهیلات برای اخذ مدارک و تخصصهای آموزشکده و مراکز فنی ـ حرفهای در دوران حبس به دلیل رابطه قوی با سطح اشتغالزایی و پیشگیری از بروز جرم در زندانیان زن، مفید است.
عبدالمجید آهنگری، نادر مهرگان، روح اله رضایی،
دوره ۱۰، شماره ۳۶ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده
طرح مسأله: از مهمترین مسائلی که امروزه دغدغه بسیاری کشورهاست، رشد اقتصادی و تلاش برای دموکراتیک شدن است. از اینرو هدف این مقاله، بررسی ارتباط مردمسالاری و رشد اقتصادی است.
روش: با استفاده از آمارهای ۶۲ کشور، طی دوره ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۰ و با استفاده از مدل دادههای ترکیبی تأثیر مردمسالاری بر رشد اقتصادی بررسی شده است. بدین منظور جهت انجام تحلیلهای آماری و اقتصاد سنجی از نرم افزارهای Stata۸ و Eviews۵ استفاده شده است.
یافتهها: نتایج تخمینهای اقتصادسنجی تأثیر مثبت و مهم مردمسالاری بر رشد اقتصادی را نشان میدهد. همچنین رشد اقتصادی به طور منفی با تورم، جمعیت شهری، مخارج مصرفی دولت و به طور مثبت با سرمایههای انسانی، سرمایهگذاری، رشد جمعیت، نیروی کار زنان و جمعیت فعال ارتباط دارد.
نتایج: بهبود نهادهای دموکراتیک (کیفیت نهادی) برای رشد اقتصادی سودمند است. همچنین برای رسیدن به رشد بیشتر در جامعه باید سیاستهایی را اجرا کرد که موجب افزایش سطح تحصیلات، ایجاد نهادهای دموکراتیک، عدم دخالت دولت در اقتصاد، افزایش سرمایهگذاری و مشارکت افراد به خصوص زنان، در امور اقتصادی گردند.
قهرمان عبدلی، رامین شیردل،
دوره ۱۰، شماره ۳۶ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده
طرح مسأله: در اقتصاد، این اصل پذیرفته شده است که بهمنظور رسیدن به حداکثر رفاه اجتماعی از اجرای یک پروژه یا طرح، منافع و هزینههای آن بین افراد جامعه براساس مطلوبیت نهایی مصرف یا درآمد توزیع شود. افراد فقیر توان پرداخت مبلغی بابت استفاده از منافع طرح یا پروژه را ندارند ولی منافعی که آنها کسب میکنند به مراتب بیشتر از افراد غنی است. در این مقاله، براساس این عقیده فراگیر وزنهای رفاهی استانهای مختلف کشور را با استفاده از تابع مطلوبیت که در آن مطلوبیت نهایی مصرف نزولی است، محاسبه شده است.
روش: در این تحقیق مصرف سرانه واقعی ۲۸ استان ایران در سال ۱۳۸۵ بهصورت آماری بررسی شد. کشش مطلوبیت نهایی مصرف با استفاده از تابع تقاضای خوراکیها و غیرخوراکیها با استفاده از مدل اقتصادسنجی و سری زمانی برآورد و سپس وزنهای رفاهی محاسبه شده است.
یافتهها: تفاوت معنیداری در مصرف سرانه واقعی استانها وجود داشته و درنتیجه افزایش یکسان مصرف سرانه تاثیر متفاوتی بر رفاه اجتماعی دارد. لذا وزنهای رفاهی در ارزیابی طرحها مهم هستند. کشش مطلوبیت نهایی مصرف در ایران ۵۶/۱- است. کمترین وزن رفاهی به استان تهران (۷۲/۰) و بیشترین به استان سیستان (۵۲/۲) اختصاص دارد.
نتایج: به منظور افزایش رفاه اجتماعی در تخصیص منابع بین استانها باید وزنهای رفاهی را در نظر داشت و با محاسبه مقدار تابع رفاه اجتماعی، هر گزینه که در آن تابع رفاه اجتماعی بیشترین است، انتخاب شود. بهکارگیری این وزنها دو هدف کارآیی و توزیع را همزمان در نظر میگیرد.
زهرا بابادی عکاشه، سیدمصطفی شریف، عبدالرسول جمشیدیان،
دوره ۱۰، شماره ۳۷ - ( فصلنامه علمی پژوهشی رفاه اجتماعی ۱۳۸۹ )
چکیده
سیدعبدالحسین نبوی، فرهنگ ارشاد، سیدحسا مالدین فاضل،
دوره ۱۰، شماره ۳۸ - ( فصلنامه علمی پژوهشی رفاه اجتماعی ۱۳۸۹ )
چکیده
سیدمسعود ماجدی، عبدالعلی لهسایی زاده،
دوره ۱۰، شماره ۳۸ - ( فصلنامه علمی پژوهشی رفاه اجتماعی ۱۳۸۹ )
چکیده
یاسر رضاپورمیرصالح، کیانوش عبدی، محمدهادی صافی، محمد قاسمی،
دوره ۱۰، شماره ۳۹ - ( فصلنامه علمی پژوهشی رفاه اجتماعی ۱۳۸۹ )
چکیده
سهراب عبدی زرین، نسترن ادیب راد، سید جلال یونسی، علی عسگری،
دوره ۱۰، شماره ۳۹ - ( فصلنامه علمی پژوهشی رفاه اجتماعی ۱۳۸۹ )
چکیده
حمیدرضا جلائی پور، جمال عبداله پور،
دوره ۱۱، شماره ۴۱ - ( فصلنامه رفاه اجتماعی ۱۳۹۰ )
چکیده
رحم خدا جوادی، حبیب آقابخشی، حسن رفیعی، علی عسگری، احمد بیان معمار، سهراب عبدی زرین،
دوره ۱۱، شماره ۴۱ - ( فصلنامه رفاه اجتماعی ۱۳۹۰ )
چکیده