جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای بابایی فرد

اسدالله بابایی فرد ،
دوره ۱۰، شماره ۳۷ - ( فصلنامه علمی پژوهشی رفاه اجتماعی ۱۳۸۹ )
چکیده


اسداله بابایی فرد ،
دوره ۱۴، شماره ۵۴ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: هدف این پژوهش، بررسی عوامل اجتماعی مؤثر بر فشارهای زندگی زنان سرپرست خانوار در شهرهای کاشان و آران و بیدگل بوده است.
روش: روش پژوهش پیمایش و ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه بوده است که در بین ۲۰۶ نفر از زنان سرپرست خانوار اجرا شد.
نتایج: به موازات بالارفتن رضایت از زندگی، اعتماد اجتماعی و حمایت اجتماعی، فشارهای زندگی زنان سرپرست خانوار کمتر می‌شود و در مقابل، با بالارفتن مسئولیت‌پذیری و تعداد افراد تحت سرپرستی، فشارهای زندگی آنها پایین می‌رود. همچنین، طبق نتایج تحلیل‌های رگرسیون و مسیر، متغیرهای مسئولیت‌‌پذیری، رضایت از زندگی و حمایت اجتماعی به ترتیب بیش‌ترین تأثیر را روی فشارهای زندگی زنان سرپرست خانوار دارند.
بحث: عدم رضایت از زندگی، ضعف اعتماد اجتماعی، ضعف حمایت اجتماعی و داشتنِ مسئولیت‌های زیاد در زندگی باعث بالارفتن فشارهای زندگی زنان سرپرست خانوار می‌شود. زنان سرپرست خانوار رضایت کافی از زندگی‌شان ندارند، نسبت به اطرافیان و اجتماع اعتماد چندانی ندارند، چندان از سوی اطرافیان و اجتماع حمایت نمی‌شوند، و نقش‌های متعددی در زندگی‌شان دارند. از این رو، فشارهای زیادی در زندگی خود احساس و تحمل می‌کنند.


فاطمه خوش بیانی آرانی، اسداله بابایی فرد،
دوره ۲۲، شماره ۸۴ - ( ۲-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: یکی از موضوعات مهم در هر جامعه‌ای، توجه و برنامه‌ریزی برای سالمندان در جامعه است تا از انزوا و طرد این افراد جلوگیری گردد. از این رو، پژوهش حاضر درصدد سنجش عوامل مؤثر بر طرد اجتماعی سالمندان در شهرهای کاشان و آران و بیدگل برآمده است. با توجه به این که جمعیت سالمند شهرهای کاشان و آران و بیدگل از میانگین جمعیت سالمند کشور بیشتر است، در این شهرها باید توجه خاصی به سالمندان و زندگی آنها داشت.
روش: این پژوهش با روش پیمایشی انجام شده و حجم نمونه‌ی پژوهش، با استفاده از فرمول کوکران، ۳۲۰ نفر بوده است. در این پژوهش جهت تعیین افراد نمونه از روش نمونه‌گیری طبقه‌ای استفاده شده است.
یافته‌ها: نتایج نشان می‌دهد که: بین حمایت خویشاوندان، حمایت فرزندان، سرمایه­ی اجتماعی، سرمایه­ی اقتصادی، حمایت سازمان­های رسمی و اوقات فراغت سالمندان و طرد اجتماعی سالمندان رابطه‌ی معنادار و معکوس وجود دارد. اما بین متغیرهای حمایت سازمان­های غیررسمی، سن، تحصیلات و جنس سالمندان و طرد اجتماعی آنها رابطه­ی معنادار وجود نداشته است. در تحلیل چندمتغیره و تحلیل مسیر نیز از میان شش متغیر مستقلی که دارای رابطه­ی معنادار و معکوس با متغیر وابسته­ی پژوهش بوده­اند، دو متغیر، یعنی سرمایه­ی اقتصادی و حمایت فرزندان، دارای تأثیر مستقیم بر متغیر وابسته­ی پژوهش بوده­اند.
بحث: بر اساس یافته‌های تجربی این پژوهش می‌توان گفت هرچه سالمندان در فعالیت­های زندگی روزمره درگیر باشند، به سرمایه­های مختلف دسترسی بیشتر داشته باشند، بیشتر مورد حمایت خانواده و جامعه قرار بگیرند و بیشتر به آنها توجه شود، کمتر احساس طرد خواهند داشت. اما اگر در فعالیت­های جامعه مشارکتی نداشته باشند و مورد حمایت و توجه خانواده و جامعه نباشند، کم‌کم از نظر اجتماعی طرد و منزوی می‌شوند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb